Hyppää pääsisältöön

Terveystiedon monilukutaito ja sähköinen ylioppilaskoe (TERMOS)

Tampereen yliopisto

Terveystiedon monilukutaito ja sähköinen ylioppilaskoe (TERMOS)

Oletko terveystiedon opettaja ja kiinnostunut kehittämään ammattitaitoasi? TERMOS-koulutuksesta saat välineitä, joilla voit auttaa lukiolaisia valmistautumaan terveystiedon ylioppilaskokeen monilukutaitoa vaativiin tehtäviin. Koulutus lisää myös valmiuksiasi sensitiivisten aiheiden käsittelyyn terveystiedon oppitunneilla.

TERMOS-koulutuksen käynyt opettaja osaa toteuttaa monimuotoisten aineistojen analyysiharjoituksia, jotka kytkeytyvät ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä kysymyksistä. Koulutus lisää valmiuksia soveltaa puheviestintä- ja vuorovaikutusosaamisen keinoja terveystiedon oppiaineelle ominaisten sensitiivisten aiheiden käsittelyyn ja turvallisen ryhmän rakentamiseen. Koulutus antaa myös valmiuksia kehittää opettajan ja opiskelijan välistä vuorovaikutusta erilaisissa opetustilanteissa.

Käsiteltävät teemat ovat terveystiedon monilukutaito, terveystiedon medialukutaito ja media-analyysi, terveysviestintä ja terveystaju sekä terveystiedon opettajan vuorovaikutustaidot. Koulutuksen laajuus on 4 opintopistettä ja opinnot kestävät noin puoli vuotta.

TERMOS on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja siten osallistujille maksutonta.