Hyppää pääsisältöön
naislääkäri poseeraa

Terveydenhuoltoalan ammattilaisille suunnattu suomen kielen koulutus taitotasolle B1

Tampereen yliopisto

Laajuus

20 opintopistettä

Toteutusaika

18.1.2022-25.5.2022

Hakuaika

1.5.2021-30.11.2021

Koulutus on osallistujille maksuton.

Kaupunki

Tampere

Koulutusala

Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opetustapa

Monimuoto-opetus

Opintojen taso

Muut opinnot

Maahanmuuttajataustainen terveydenhuoltoalan ammattilainen - vahvista kielitaitoasi

Terveydenhuoltoalan kaikissa ammateissa vaaditaan hyvää kielitaitoa: pitää osata puhua potilaiden ja työtovereiden kanssa, kirjoittaa työssä tarvittavia tekstejä ja opiskella ammatillisia asioita suomeksi.

Kuvaus

Järjestämme koulutuksen maahanmuuttajataustaisille terveydenhuollon ammattilaisille tai alan opintoihin hakeutuville yhteistyössä Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen kanssa. Koulutuksen tavoitteena on nostaa kielitaidon tasoa A2/B1-tasolta vahvalle B1-tasolle.

Terveydenhuoltoalan ammattilaisille suunnattu suomen kielen koulutus tasolle B1 sisältää ammatillista suomen kielen opetusta, opiskelutaitojen opetusta ja henkilökohtaista ohjausta sekä työharjoittelua. Koulutus ei sisällä ammatillista opetusta, mutta koulutuksessa opit ammatillista suomen kieltä.

Koulutuksen jälkeen sinun on helpompi opiskella myös ammatillisia asioita suomen kielellä ja tehdä työtä suomeksi. Lisäksi opit opiskelutaitoja ja saat ohjausta ammatillisen tulevaisuutesi suunnitteluun.

Kohderyhmä

Maahanmuuttajataustaiset terveydenhuollon ammattilaiset tai alan opintoihin hakeutuvat.

Koulutus sopii sinulle, jos

• sinulla on terveydenhuoltoalan koulutus (esimerkiksi lääkäri, hammaslääkäri, sairaanhoitaja)
  • suomen kielen taitosi on tasolla A.2 tai B.1
  • haluat työhön tai opiskelemaan terveydenhuoltoalaa.

Jos olet epävarma, sopiiko koulutus sinulle, ota yhteyttä (tea.seppala [at] tuni.fi).

Moduuli 1 (koulutuspaikka Tampere):

• 18.-19.1.2022
  • 25.-26.1.
  • 1.-2.2.
  • 8.-9.2.
  • 15-16.2.

Moduuli 2 toteutetaan osittain verkossa ajalla 18.2.-29.4.2022. Kesto on. n. 10 viikkoa. Lähipäivien koulutuspaikka on Helsingissä.

HUOM! Sinulla täytyy olla tietokone ja perustaidot tietotekniikassa. Lähipäivät ilmoitetaan koulutuksen alussa.

Moduuli 3 (koulutuspaikka Tampere)

• 3.-4.5.2022
  • 10.-11.5.
  • 17.-18.5.
  • 24.-25.5.

Opetusjärjestelyt

Koulutuksessa on lähiopetusta yhteensä 112 tuntia sekä lisäksi verkko-opintoja ja työharjoittelua. Osallistuja hankkii itse oman harjoittelupaikkansa.

Koulutuksen laajuus on 20 opintopistettä: lähiopetusmoduuli 1 (5 op), verkko-opintomoduuli ja siihen liittyvät lähipäivät (5 op), lähiopetusmoduuli 2 (5 op), työharjoittelu + työnhakutaidot (5 op). Lisäksi koulutukseen sisältyy henkilökohtaista ohjausta.

Järjestäjät: Tampereen, Helsingin ja Itä-Suomen yliopistot

Koulutus on Opetus-ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ja osallistujille maksuton. Osallistuja huolehtii itse mahdollisista matka-ja majoituskuluistaan.

Kouluttajat

Leena Peniche Ferreira, yliopisto-opettaja, Helsingin yliopisto
Tuula Korhonen, kouluttaja ja suunnittelija  Itä-Suomen yliopisto
Taina Pitkänen, yliopisto-opettaja, Tampereen yliopisto

Näin haet ja valinta

Hakemuksen liitetään seuraavat liitteet:

1. Todistus viimeisimmästä kielikurssista
  2. YKI-todistus (jos olet suorittanut)
  3. Tutkintotodistus Suomesta tai kotimaasta
  4. CV

Täytä hakemus huolellisesti, koska valinnat tehdään kirjallisten hakemusten perusteella.

Koulutukseen valitaan 25 osallistujaa kirjallisten hakemusten perusteella.