Rakennustekniikka

Talotekniikan tutkinto-ohjelma, LVI-talotekniikka

Rakennustekniikka

LVI-talotekniikan asiantuntijaksi

LVI-talotekniikan insinöörinä luot terveitä ja energiatehokkaita tulevaisuuden kiinteistöjä.

LVI-talotekniikan tutkinto-ohjelmassa saat valmiudet lämmitys-, vesijohto- ja ilmanvaihtojärjestelmien suunnitteluun sekä niiden rakentamiseen, hallintaan ja kehittämiseen. Opiskelu on käytännönläheistä ja siihen kuuluu projekteja, joita tehdään yhdessä sähköisen talotekniikan ja rakennusalan opiskelijoiden kanssa.

LVI-talotekniikan insinöörinä olet luomassa terveitä ja energiatehokkaita rakennuksia, joissa on huomioitu vesijärjestelmien turvallisuus, sisäilman terveellisyys ja vaihtoehtoiset lämmitysratkaisut. Opit toteuttamaan teknisiä ratkaisuja, joilla erilaisissa kiinteistöissä päästään toimiviin olosuhteisiin ja älykkäisiin automaattisiin toimintoihin.

Alan osaajia tarvitaan sekä uudis- että korjausrakentamisessa ja yhä enemmän myös kiinteistöjen käytössä ja ylläpidossa. Voit työllistyä joko pieneen tai suureen yritykseen, julkiselle sektorille tai ryhtyä itse yrittäjäksi. Tutkinto-ohjelma sisältää kattavan paketin LVI- ja energiatekniikan opintoja, jotka täyttävät alan suunnittelijapätevyyden koulutusvaatimuksen.