
Sosiaalipsykologian klassikot, Kirjallinen työ
Laajuus
5 opToteutusaika
Hakuaika
Hinta
Kampus
Kaupunki
Tiedekunta tai osaamisyksikkö
Opetuksessa käytettävät kielet
Koodi
Koulutusala
Opetustapa
Opintojen taso
Sosiaalipsykologian klassikot, 5 op
Näytä
Opiskelija osaa kuvata 1-3 sosiaalipsykologian klassikon ajattelua, teoreettista sanastoa ja metodologista ominaislaatua sekä merkitystä sosiaalipsykologian kehityksen historiassa. Hän osaa tämän/näiden klassikoiden ajatteluun perustuen ja kriittisesti soveltaen muotoilla tieteellisiä kysymyksiä ja kriittisiä näkökantoja. Hän osaa soveltaa teorioita nykypäivän sosiaalipsykologisiin ilmiöihin.
Jaksolla perehdytään sosiaalipsykologian klassikoiden ajatteluun ja tutkimukseen.
Tarkasteltava klassikko voi olla esim. joku tai jotkut seuraavista: Erving Goffman, Alfred Schütz, Harold Garfinkel, Harvey Sacks, Henri Tajfel, Serge Moscovici, Michael Billig, Rom Harré, Kenneth Gergen, George H. Mead, Sigmund Freud, Wilfred Bion, John Bowlby, Lev Vygotsky, Kurt Lewin, Lawrence Kohlberg, Gordon Allport, Roy Baumeister, Susan Fiske.
Kirjallinen työ (essee) on järkevää kytkeä gradun teoriaosuuden taustoittamiseen ja työstämiseen. Opinto-oppaassa on mainittu joitain klassikkoja, mutta ne voivat toki olla muitakin. (Esim. teos Sosiaalipsykologian suunnannäyttäjiä sisältää klassikkojen esittelyjä.) Eräs tapa rakentaa essee on ottaa jokin kiinnostava teema ja pohtia sitä kahden eri klassikon ajattelun kannalta. Järkevää voisi olla valita klassikot siten, että niitä voi keskusteluttaa keskenään. Kirjojen ja artikkeleiden valinnassa on mahdollista ottaa huomioon myös gradun sisällöllinen aihepiiri. Lukemisen määrän on oltava suunnilleen sama kuin syventävien kirjatenteissä.
Mieti aihetta ja näkökulmaasi sekä alustavasti jo mahdollista kirjallisuutta ja ota yhteyttä esseesuorituksen vastaanottajaan, niin katsotaan esseen lähtökohdat valmiiksi.
Toinen suoritusvaihtoehto tälle jaksolle on lukupiiri, joka tarkoittaa opiskelijoiden itsenäisesti suunnittelemaa ja toteuttamaa ryhmätyöskentelyä. Lukupiirille on luotu Sisuun oma alueensa ('Itsenäinen projekti'), jossa ohjeistetaan tätä suoritustapaa.
Suositellut esitiedot
- Yhteiskuntatutkimuksen aineopinnot, YKT-A01, 60op
- Yhteiskuntatutkimuksen perusopinnot, YKT-P01, 25op
- Yhteiskuntatutkimuksen perusopinnot valinnaisina opintoina, YKT-P02, 25op
- Yhteiskuntatutkimuksen aineopintoja valinnaisina opintoina, YKT-A02, 20op
Esseesuorituksesta ja siihen sisältyvästä kirjallisuudesta sovitaan jakson vastuuopettajan kanssa.
Yleinen asteikko, 0-5
- SOC-M07 Yhteiskuntateoria
- SOC-M27 Yhteiskuntateoria, avoin yliopisto-opetus, Tampere, Pori, Seinäjoki
- SPYS-01 Sosiaalipsykologian teoriat ja tutkimus, avoin yliopisto-opetus, Tampere, Pori, Seinäjoki
Lisätietoja avoimen yliopiston tarjonnasta voi kysyä Tampereen yliopiston opintotoimistosta.
Meidät tavoittaa sähköpostitse avoin.tau [at] tuni.fi
Puhelimitse 0294 520 200
Lisätietoa avoimessa opiskelusta verkkosivuillamme
tuni.fi/avoinyliopisto
Opintoihin haetaan avoimen yliopiston hakupalvelun kautta. Hakulomake ja hakuohjeet ovat Näin haet avoimen yliopiston opintoihin –verkkosivulla.
Osassa opinnoista vaaditaan edeltäviä opintoja. Niistä kerrotaan koulutustietojen Koulutuksen kuvaus -välilehdellä kohdassa esitietovaatimukset.
Kun sinut on hyväksytty opintoihin, tulee sinun ilmoittautua erikseen vielä Sisu-järjestelmässä opintojakson toteutukseen ja esimerkiksi harjoitusryhmään. Saat tästä ohjeet sähköpostiin opiskelupaikan varmistumisen yhteydessä maksettuasi opintomaksun.
Tutustu maksuehtoihin Näin haet avoimen yliopiston opintoihin -verkkosivulla.