Siirtohaku

Siirtohaussa voivat hakea korkeakoulua tai alaa vaihtavat opiskelijat. Siirtohaun kautta hyväksytyn opiskelijan opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen. Tutkinnon tavoitteellisesta suoritusajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt aloittamasi tutkinnon suorittamiseen. Myös käyttämäsi läsnä- ja poissaolokaudet siirtyvät opiskeluoikeuden myötä.

Osio Näin haet siirtohaussa kertoo siirtohaun hakumenettelystä ja Hakukelpoisuus siirtohaussa puolestaan siitä, onko siirtohaku sinulle soveltuva hakuväylä. Korkeakoulun sisällä tapahtuva siirtyminen voi tilanteesta riippuen olla joko osa siirtohakua tai edellyttää muunlaista hakeutumista, nykyiset opiskelijat saavat lisätietoa omasta korkeakoulustaan.

Siirtohakua voidaan järjestää keväisin ja syksyisin. Kevään 2019 siirtohaun hakuaika on 2.–16.5.2019 klo 15.00. Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun hakukohteisiin haetaan kevään 2019 siirtohaussa samaan aikaan, mutta eri hakulomakkeilla. Syksyn 2019 siirtohauista tiedotetaan keväällä 2019.

Huomaathan, että kaikkiin koulutuksiin ei voi hakea siirtohaussa. Koulutushaustamme löydät kandidaatin ja maisterin/diplomi-insinöörin/arkkitehdin tutkintoon johtavat koulutukset, ja yksittäisen koulutuksen tiedoista Näin haet -välilehdeltä voit tarkastaa, voiko kyseiseen koulutukseen hakea siirtohaussa. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavien koulutusten osalta siirtohaun hakukohteet löytyvät kootusti omalta sivultaan.

Huom! Siirtohaussa ei haeta maisteri- tai YAMK-ohjelmiin. Näihin hakeutuminen tapahtuu korkeakoulujen yhteishaun II-hakuaikana 20.3.–3.4.2019. Jos alempi korkeakoulututkintosi (kandidaatin tai AMK-tutkinto) on jo valmis tai valmistumassa hakukeväänä, sinun tulee hakea suoraan maisteri-tai YAMK-ohjelmaan. Huomioithan, että YAMK-ohjelmaan vaaditaan kolmen vuoden työkokemus korkeakoulututkinnon jälkeen. Tarkemmat tiedot löydät maisteri- tai YAMK-koulutusten valintaperusteista.