Siirtohaku

Opiskelu Tampereen Yliopistossa

Siirtohaussa voivat hakea korkeakoulua tai alaa vaihtavat opiskelijat. Siirtohaun kautta hyväksytyn opiskelijan opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen. Tutkinnon tavoitteellisesta suoritusajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt aloittamasi tutkinnon suorittamiseen. Myös käyttämäsi läsnä- ja poissaolokaudet siirtyvät opiskeluoikeuden myötä.

Osio Näin haet siirtohaussa kertoo siirtohaun hakumenettelystä ja Hakukelpoisuus siirtohaussa puolestaan siitä, onko siirtohaku sinulle soveltuva hakuväylä. Korkeakoulun sisällä tapahtuva siirtyminen voi tilanteesta riippuen olla joko osa siirtohakua tai edellyttää muunlaista hakeutumista, nykyiset opiskelijat saavat lisätietoa omasta korkeakoulustaan.

Hakuaika:

Siirtohakua voidaan järjestää keväisin ja syksyisin. Yliopistolla ei ole syksyn siirtohakua.

Seuraava Tampereen ammattikorkeakoulun 2021 siirtohaun hakuaika on 1.10.-15.10.2021 kello 15.00. 

Kevään 2022 siirtohaun hakuaika on 2.5.-16.5.2022 klo 15.00. 

Hakukohteet:

Huomaathan, että kaikkiin koulutuksiin ei voi hakea siirtohaussa. 

Huom! Siirtohaussa ei haeta maisteri- tai YAMK-ohjelmiin. Näihin hakeutuminen tapahtuu korkeakoulujen yhteishaun hakuaikana. Jos alempi korkeakoulututkintosi (kandidaatin tai AMK-tutkinto) on jo valmis tai valmistumassa hakukeväänä, sinun tulee hakea suoraan maisteri- tai YAMK-ohjelmaan. Huomioithan, että YAMK-ohjelmaan vaaditaan kahden vuoden työkokemus korkeakoulututkinnon jälkeen. Tarkemmat tiedot löydät maisteri- tai YAMK-koulutusten valintaperusteista.