Hyppää pääsisältöön
Educational Leadership.

Selkäpotilaan fysioterapia - sirpaletiedoista kokonaisuuden hallintaan

Tampereen ammattikorkeakoulu

Monimuoto-opetus

Opintojen taso

Muut opinnot

Tule syventämään osaamistasi alaselkäkipuisen potilaan hoidossa!

Koulutus koostuu verkkoluennosta (3 h) sekä kahdesta interaktiivisesta koulutuspäivästä. Kouluttajana Vesa Lehtola, ftOMT, FT.

1.Selkäpotilaan fysioterapia, verkkoluento 23.8.2022

Kolmen tunnin verkkoluento fysioterapeuteille. Tavoitteena on oppia käyttämään rutiininomaisesti biopsykososiaalista lähestymistapaa, arvioimaan fysioterapian vaikuttavuutta monipuolisesti ja laatimaan yksilöllisempi kuntoutussuunnitelma alaselkäkipuiselle potilaalle.

2.Miten toteutan alaselkäkipuisen potilaan fysioterapiaa yksilöllisemmin ja vaikuttavammin? Syventävät tapausselostuspäivät 9.-10.9.2022

Tapausselostuksia sisältävä interaktiivinen kahden koulutuspäivän käytännön koulutus tule-fysioterapeuteille. Tavoitteena on oppia sisällyttämään biopsykososiaalinen lähestymistapa alaselkävaivaisen potilaan tutkimisessa, oppia arvioimaan fysioterapian vaikuttavuutta monipuolisesti ja laatimaan yksilöllisempi kuntoutussuunnitelma alaselkäkipuiselle potilaalle.

Toteutamme koulutuspäivät Tampereella Kauppi Sports Centerin tiloissa, Kuntokatu 17.

Ensimmäisen koulutuspäivän sisältö:

• klo 11.00-12.30 Alaselän käypä hoitomalli sisältäen biopsykososiaalisen viitekehyksen
  • Tauko
  • klo 13.15-14.45 Ensimmäinen potilasdemonstraatio interaktiivisena koulutuksena
  • klo 15.00-16.30 Toinen potilasdemonstraatio interaktiivisena koulutuksena

Toisen koulutuspäivän sisältö:

• klo 9.30-11.00 Kolmas potilasdemonstraatio interaktiivisena koulutuksena
  • Tauko
  • klo 11.30-13.00 Koulutuskokonaisuuden yhteenveto. Tähän osioon osallistuja voi etukäteen tarjota kouluttajalle omaa haastavaa alaselkäpotilastaan esimerkkitapaukseksi, vesa.lehtola(a)omt.org

Kouluttaja:

Vesa Lehtola, ftOMT, FT
Vesa Lehtolan Itä-Suomen yliopistolle tehty väitöstyö vertaili eri harjoittelumenetelmiä alaselkäkipuun. Lehtola on kehittänyt ja kouluttanut Coronarian Selkäspesialisti -koulutusohjelmaa tässä koulutuksessa esitettävien toimintatapojen mukaisesti. Lisäksi hänellä on monivuotinen kouluttajakokemus mm. OMT-erikoistuvien fysioterapeuttien kouluttamisesta.