Rethinking Organisation
Täydennyskoulutus

Rethinking Organisation

Rethinking Organisation

Perinteiset organisoitumisen mallit natisevat liitoksistaan toimintaympäristön muutoksen aiheuttamassa myllerryksessä. Miten yrityksesi voi uudenlaisella organisoitumisella löytää uusia menestystekijöitä ja saavuttaa kilpailuetua?

Uudistumisen ja muuntumisen haasteiden ratkaisemiseen tarjoamme toimivan yhdistelmän tutkittua tietoa sekä aitoja yrityselämän esimerkkejä. Koulutuksessamme organisaatioiden ja johtamisen asiantuntijat käsittelevät teemaa eri näkökulmista. Yrityselämän case-puheenvuoroilla havainnollistetaan, miten organisoitumisen muutosta on käytännössä toteutettu ja millaisia tuloksia erilaisilla ratkaisuilla on saavutettu.  

Koulutus soveltuu EMBA-valinnaisiin opintoihin. Kevät 2019

Opintojen tavoitekesto

3 päivää

Opintojen laajuus

5 op

Toteutusaika

9.4., 7,5. sekä 6.6.2019

Kampus

Hervannan kampus

Kaupunki

Ilmoittaudu viimeistään

Hinta

2150 € + alv 24%

Tutkintotaso

Muut opinnot

Sisältö

Sisältöteemat

9.4.2019 Organisoituminen digiaikana –mitä, miksi, miten?

Digitalisaatiota pidetään neljäntenä teollisena vallankumouksena. Se on muutosvoima, joka ravisuttelee organisaatiorakenteita ja liiketoimintamalleja. Lähipäivässä käydään asiantuntijoiden johdolla matkaa historiasta tähän päivään. Päivän tavoitteena on lisätä tietämystä erilaisista organisoitumisen malleista ja niiden soveltuvuudesta eri toimintaympäristöihin. Case-yritysten edustajat tuovat päivään aitoja kokemuksiaan organisaatioidensa uudistumisen ja muuntumisen poluilta. Päivä on rakennettu etenemään asiantuntija-alustusten ja käytännön esimerkkien vuoropuheluna niin, että keskustelu ja näkemysten vaihto ovat pääroolissa.

Akateemisina asiantuntijoina:
Marko Seppänen, professori, Tampereen yliopisto
Hanna Lehtimäki, professori, Itä-Suomen yliopisto
Jan-Erik Johanson, professori, Tampereen yliopisto

Case-alustajina: Olli-Pekka Saksa, Vice President, Head of HC, Futurice Oy

Toinen case avoin

7.5.2019 Onko ratkaisu verkostomainen liiketoiminta?

Verkostoista ja niiden hyödyntämisestä liiketoiminnassa ja organisaatioiden uudistumiskyvyn potentiaalina puhutaan paljon. Mutta mikä itse asiassa on verkosto tai liiketoiminnan ekosysteemi? Päivässä avataan määritelmät ja pureudutaan siihen, miten verkostoa johdetaan kestävästi ja kehitetään menestyksekkäästi, jotta arvonluonti toteutuu. Päivän sisältöä rikastaa yrityscase, jossa avataan edellä mainittuja teemoja käytännön tekemisen tasolla.

Akateemisena asiantuntijana: Nina Helander, professori, Tampereen yliopisto
Tutkijan puheenvuoro: Esko Kilpi, digitaalisen työn tutkija

6.6 2019 Ihmiskeskeisyys muutoksessa

Organisaation uudistumisen edellytys on innostus, joka lähtee ihmisistä. Uudistumista johdetaan keskittymällä organisaation ja sen yksilöiden vahvuuksiin. Osallistava muutosjohtaminen rakentaa luottamusta vuorovaikutuksen avulla.  Miten saadaan organisaatioon viritettyä uudistumisen halu? Kuinka tunteet huomioidaan muutosjohtamisessa? Minkälainen on oman organisaatiosi uudistumisen tarina? Millainen tunne siitä tarttuu? 

Aihetta lähestytään asiantuntija-alustuksin ja yrityscasen muodossa sekä dialogisuuden keinoin. Tavoitteena on löytää tapoja, joilla uudistamisen johtaminen vahvistaa organisaatiokulttuuria tilanteessa, jossa vanhan päälle on rakennettava uutta.

Akateemisena asiantuntijana Hanna Lehtimäki, professori, Itä-Suomen yliopisto
Case-alustajana Eeva Kiiskinen Transformation Lead at Gofore Oy

Kohderyhmä

Koulutus on suunniteltu liiketoiminnan ja organisaatioiden kehittämisestä vastaaville henkilöille
kaikilla toimialoilla. Ohjelma soveltuu henkilöille, jotka haluavat vahvistaa omaa kyvykkyyttään rakentaa ja johtaa strategisesti uudistuvia organisaatioita. Myös ihmisten ja itsensä johtaminen ja tunteet muutoksessa ovat keskeisiä uudistumista vahvistavia voimia.

Ohjelma

Koulutuspäivät pidetään Kampusareenalla, Tampereen Hervannassa. Koulutuspäivien kesto on noin klo 9–17.

Opetusjärjestelyt

Koulutukseen sisältyy välitehtäviä, joiden tarkoituksena on syventää lähipäivän oppeja ja kasvattaa osaamistasi aihealueesta käytännön sovelluksin. Tehtävistä saat arviot ja kommentit teeman akateemiselta asiantuntijalta. Koulutuksen suoritettuasi saat todistuksen ja opintosuoritusotteen. 

Opetusmateriaali

Koulutus pidetään suomeksi, mutta osa koulutuksen sisällöistä tai materiaaleista saattaa olla englanninkielisiä.

Lisätietoa

Lisätietoja koulutuksesta antaa asiakkuuspäällikkö Saila Leivo, puh. 040 569 8835, saila.leivo@tut.fi

Maksuehto

Hinta sisältää aamu- ja iltapäiväkahvin sekä lounaan koulutuspäivien aikana. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista matka- ja majoituskuluistaan.

Perumisehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli osallistumista ei peruuteta eikä osallistuja saavu tapahtumaan, veloitamme koko maksu. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa kollegalle. Pidätämme oikeuden perua, siirtää ja muuttaa koulutusta.