Opiskelijat
Tutkinto-ohjelma

Puheviestinnän opintosuunta, Viestinnän monitieteinen tutkinto-ohjelma

Opiskelijat

Valmistu viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijaksi

Tunnetusti erinomainen opiskeluilmapiiri.

Puheviestinnän opintosuunnasta valmistuneet ovat monipuolisia viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijoita, jotka työllistyvät erinomaisesti. Opintosuunnan suorittaneena sinulla on valmiudet ymmärtää ja kehittää sekä kasvokkais- että verkkoviestintää.

Voit työskennellä esimerkiksi viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijana, konsulttina, tiedottajana tai viestintäpäällikkönä. Koulutuksesta voi valmistua myös puheviestinnän opettajaksi. Osaat valmentaa esiintyjiä ja tiimejä sekä toimia asiantuntijana eri ammattien ja yksityisten viestintäsuhteiden vuorovaikutustilanteissa. Osaat suunnitella, toteuttaa ja kehittää viestintää organisaatioissa, kampanjoissa ja sosiaalisessa mediassa. Voit syventyä viestinnän haasteisiin esimerkiksi johtamisen, politiikan tai hyvinvoinnin näkökulmista.

Saat mahdollisuudet kansainvälistyä, sillä opiskelijoita rohkaistaan opiskelijavaihtoon. Myös kansainväliset työtehtävät ovat mahdollisia. Opinnoissa työelämänäkökulma on koko ajan mukana viestintäteoreettisten opintojen ohella, ja opintoihin kuuluu työharjoittelu.  

Puheviestinnän opintosuunta on osa viestinnän monitieteistä tutkinto-ohjelmaa, jossa on kaikille opintosuunnille yhteisiä sekä vain puheviestinnän opiskelijoille tarkoitettuja kursseja. Maisterivaiheessa voit keskittyä asiantuntemuksesi syventämiseen. Oman tutkinto-ohjelman opintojen lisäksi voit hyödyntää Tampereen korkeakouluyhteisön opetustarjontaa.

Puheviestijöiden kesken on tunnetusti erinomainen ilmapiiri, joten liity mukaan!