Täydennyskoulutus

Palvelumuotoilu – hyödyt liiketoiminnalle ja vaatimukset johtamiselle

Palvelumuotoilu liiketoiminnan työkaluna luo muotoilujohtamiselle uusia haasteita. Hanki lisää tietoutta palvelumuotoilun johtamisesta, tilaamisesta, käyttäjä- ja asiakaslähtöisyydestä palveluiden kehittämisessä sekä palvelumuotoilun hyötyjen varmistamisesta ja mittaamisesta.

Hanki kokonaisnäkemys yhteiskunnan teknologisista muutoksista ja ymmärrä paremmin oman toimialasi digitalisoitumisen vaikutuksia. Tutustu palvelumuotoilun periaatteisiin ja hyötyihin. Verkkokurssi soveltuu sekä yksityiselle että julkiselle sektorille ja etenemme tiiviisti viikoittaisten luentotallenteiden, materiaalien ja tehtävien mukaan. Verkkokurssin voi suorittaa työn ohella, ja verkkoluentotallenteita sekä tehtäviä voi opiskella silloin kun se omaan aikatauluun parhaiten sopii. Pääkouluttajana toimii toimitusjohtaja Heikki Rajasalo, joka kuuluu palvelumuotoilun Suomen huippuihin ja alan pioneereihin.

Koulutus soveltuu EMBA-valinnaisiin opintoihin. Kevät 2019

Opintojen tavoitekesto

3 kuukautta

Opintojen laajuus

5 opintopistettä

Toteutusaika

7.3.2019 - 29.5.2019

Kaupunki

Ilmoittaudu viimeistään

2670 euroa + alv 24%

Toteutusmuoto

Harjoitukset
Lähiopetus
Verkko-opinnot

Tutkintotaso

Muut opinnot

Koulutuksen aikataulu ja teemat

7.3.2019 lähipäivä (Tampere)

• Tutustuminen ja johdantoluento

viikot 11-15 (opetus verkossa)

• viikoittaiset verkkoluennot ja/tai tehtävät
  • Teemana: käynnissä olevat muutokset (yhteiskunnallinen, teknologinen, digitalisaatio, työn murros jne.) ja niiden suhde omaan toimialaan

viikolla 16 pääsiäistauko

viikot 17-21 (opetus verkossa)

• viikoittaiset verkkoluennot ja/tai tehtävät
  • Teemana: käyttäjä- ja asiakaslähtöisyys sekä palvelumuotoilun hyödyntäminen oman organisaation toiminnassa

29.5.2019 (Tampere)

• Lähipäivä: yhteenveto ja koulutuksen päätös
  • Pääkouluttajana toimii palvelumuotoilun pioneeri, toimitusjohtaja Heikki Rajasalo, joka ohjaa myös kehittämistehtävät. Koulutuksessa pääset kuulemaan myös muiden alan erityisasiantuntijoiden luentoja.

Kohderyhmä

Koulutus sopii sinulle, joka haluat syventää omaa ymmärrystä palvelumuotoilusta ja sen vaikutuksesta omaan toimialaan sekä sitä, miten voit hyödyntää palvelumuotoilun keinoja liiketoiminnan kehittämisessä ja johtamisessa. Voit suorittaa koulutuksen työn ohella.

Koulutuksesta on hyötyä niin julkisella kuin yksityisellä puolella toimiville.

Koulutus soveltuu myös EMBA-koulutusten valinnaisiin opintoihin.

Opetusjärjestelyt

Toteutetaan verkkokurssina, jossa on kaksi lähipäivää (7.3. ja 29.5.2019) sekä koulutuksen aloitus- ja päätöspäivät, jotka toteutetaan Tampereen yliopistolla. Koulutus koostuu viikoittain julkaistavista ja suoritettavista tehtävistä. Nämä välitehtävät tukevat koulutukseen kuuluvaa kehittämistehtävää, jota työstetään ohjatusti koulutuksen aikana.

Ajankäyttö

Koulutus vaatii viikoittaista itsenäistä työskentelyä, oheismateriaaliin tutustumista ja välitehtävien sekä kehittämistehtävän tekemistä.

Taina Rinne, taina.rinne@tuni.fi 050 536 8129

Maksuehto

Hinta sisältää opetuksen ja ohjauksen koulutuksen aikana, opetusmateriaalin verkossa sekä lähikoulutuspäivien aamu- ja iltapäiväkahvit.

Perumisehdot

Osallistumisen perumisesta viimeistään viikko viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peritään 20 % osallistumismaksusta kulujen peittämiseksi. Jos peruutus tapahtuu 1-7 päivää ennen koulutuksen alkua, peritään 50 % osallistumismaksusta.

Koko osallistumismaksu peritään, mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan. Peruminen on tehtävä kirjallisesti tai sähköpostilla koulutuksen yhteyshenkilölle.

Lisätietoa opetuskielistä

Koulutus tapahtuu suomen kielellä ja osa oheismateriaaleista voi olla englanninkielisiä.