Miesopettaja luokan edessä kertomassa hymyillen jotain
Täydennyskoulutus

Oppimisen ja hyvinvoinnin tuki lukiossa

Lukion opetushenkilöstölle maksutonta koulutusta!

Uuden lukiolain (1.8.2019) mukaan opiskelijalla on oikeus saada erityisopetusta ja muuta oppimisen tukea yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti.

Koulutamme nyt lukioiden opetushenkilöstöä oppimisen tuen järjestämiseen sekä opiskelijoiden hyvinvoinnin ja yksilöllisten tarpeiden huomioimiseen. Samalla kehitämme opetushenkilöstön yhteistyötä vastaamaan lukion opetussuunnitelman perusteiden tavoitteisiin.

Koulutus koostuu neljästä koulutusosiosta, joissa kehitetään osallistujien omaa opetusta, ohjausosaamista sekä tiimiopettajuutta lukioissa.

Koulutukset voi suorittaa erillisinä osioina tai koota niistä haluamansa kokonaisuuden. Koulutusosioita järjestetään eri puolilla Suomea.

Koulutuksen osiot ovat

1. pedagogin digitystä
  2. yksilöllisten oppimistarpeiden huomiointi
  3. oppimisen tuen järjestäminen
  4. hyvinvointia rakentamassa

Opetushallituksen rahoittamaa koulutusta juuri sinulle!

Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutushanketta nimeltä Oppimisen kipinä - Oppimisen ja hyvinvoinnin tuki lukiossa.

Tavoitteena on nostaa opetuksen laatua ja saavutettavuutta keskittymällä erityisesti oppimisen tuen, opiskelijan hyvinvoinnin ja osallisuuden vahvistamiseen lukioissa.

Lue lisää Oppimisen kipinä -hankkeesta!
Opetushallitus rahoittaa hanketta logo
HAMK logo