Hyppää pääsisältöön

Opiskelijana Tampereella

Tampereen korkeakouluyhteisössä mahdollistamme opiskelijoillemme joustavia ja yksilöllisiä opintopolkuja, jotka tuottavat syvää asiantuntemusta, keskinäistä ymmärrystä ja monialaisten kokonaisuuksien hahmotuskykyä. Yhteisössämme opiskelijat osallistuvat heitä koskevien asioiden kehittämiseen. Yhteisiä arvojamme ovat aloitteellisuus, kiinnostus yhteisön toimintaan, vastuunkanto, sitoutuminen opinnoissa etenemiseen ja oppimiseen sekä vertaisverkoston muodostuminen.

Tampere - Suomen suosituin opiskelijakaupunki

Tiesitkö, että Tampere on tutkitusti Suomen suosituin opiskelu-, vierailu- ja asuinpaikkakunta? Joka viides kaupungin yli 238 000 asukkaasta on opiskelija. Kaupungin sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat sekä edulliset elinkustannukset tekevät Tampereesta vetovoimaisen. Lukuisat opiskelijatapahtumat, opintojen ohjaus koko opintojen ajan sekä mahdollisuudet yhdistellä opintoja eri korkeakouluista auttavat sinua integroitumaan niin korkeakouluyhteisöömme kuin kaupunkiimme!

Tampereen kaupungin verkkosivut

Samoja opintoja tarjotaan muuallakin - miksi tulisit juuri Tampereelle?

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu samassa yhteisössä tarjoavat sinulle joustavat opintopolut, laajan opetustarjonnan sekä hyvät työelämävalmiudet. Koulutuksemme ja tutkimuksemme ytimessä ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Toimintamme pohjaa opiskelijalähtöiseen, dynaamiseen, yhteiskuntaa ja työelämää uudistavaan koulutukseen.Opiskelu korkeakouluyhteisössämme

Asuminen

Tampereella opiskelija-asuntojen tarjoajia ovat Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS ja Pirkan opiskelija-asunnot POAS. Voit etsiä asuntoa esimerkiksi Opiskelijan Tampere -sivuston kautta, jossa on myös yksityisten vuokranantajien asuntoilmoituksia. Opiskelupaikan saatuasi sinun on hyvä aloittaa asunnonetsintä heti.

TOASPOAS

Ainejärjestöt

Ainejärjestöt sekä ylioppilaskunta sekä opiskelijakunta huolehtivat tutkinto-opiskelijoiden edunvalvonnasta sekä rakentavat yhteisöllisyyttä. Ne ajavat opiskelijoiden etua, tekevät järjestötoimintaa ja tuottavat jäsenpalveluja. Ainejärjestöjä on satoja oppiaineiden omat ainejärjestöt mukaan lukien. Suurimpina edunvalvojina korkeakoulussamme ovat:

TREY - Tampereen yliopiston ylioppilaskunta TAMKO - Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Opiskeluterveydenhuolto

Tutkinto-opiskelijoille tarjotaan omalla opiskelupaikkakunnalla mm. yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja koko opiskeluajan. Tavoitteena on ylläpitää ja parantaa opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä.

Opiskeluterveydenhuolto

Liikuntapalvelut kolmella kampuksella

Yhteisömme tarjoaa loistavat liikuntapalvelut vapaa-ajallesi kuntosaleista ryhmäliikuntaan. Kaikki liikuntapalvelut edullisesti yhdellä liikuntakortilla, kaikilla kampuksilla.SportUni

Meillä voit yhdistää myös huippu-urheilun ja opiskelun, lue lisää UrheiluakatemiastaUrheiluakatemia

Liikenne

Tampereella kaikki on lähellä. Liikkuminen on helppoa bussilla, pyörällä, ratikalla ja jalan. Kaupunkimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä muista suurimmista kaupungeista, joten matka kotiin taittuu nopeasti ja edullisesti niin junalla kuin bussillakin.

NysseTampereen Ratikka