Täydennyskoulutus

Opettajan opinnot kelpoisuus- ja pätevöitymisopintoina

Opintojen laajuus

15 - 40 opintopistettä

Toteutusaika

Hakuaika

Koulutus on osallistujille maksuton.

Kampus

Keskustakampus

Kaupunki

Tampere

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Opetus ja kasvatus

Toteutusmuoto

Monimuoto-opetus

Opintojen taso

Muut opinnot

Täydennä ulkomailla suoritettuja opettajan opintoja työn ohella

Tässä koulutuksessa on mahdollista suorittaa Opetushallituksen rinnastuspäätöksen edellyttämänä 15-20 opintopistettä (op) opettajan pedagogiset opinnot ja/tai 15-20 op luokanopettajan monialaiset opinnot.

Tämä koulutus sopii sinulle, mikäli sinulla on:

• ulkomailla suoritettu opettajan tutkinto, jota pitää täydentää toimiaksesi Suomessa opettajana
  • Opetushallituksen rinnastuspäätös, jossa edellytetään täydentävien opettajan opintojen suorittamista
  • riittävä suomen kielen taito, yleinen kielitutkinto (YKI) taso 3 tai 4

Opinnot

• Pedagogiset opinnot sisältävät didaktisia opintoja ja ohjattua opetusharjoittelua, joka on mahdollista suorittaa omalla paikkakunnalla.
  • Luokanopettajan monialaiset opinnot sisältävät perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot esimerkiksi äidinkieli ja kirjallisuus, historia ja yhteiskuntaoppi ja katsomusaineet.

Opetusjärjestelyt

Opetus on monimuoto-opetusta, painottuen joka toinen viikonloppu ajoittuviin lähiopetuspäiviin perjantaina ja lauantaina, ja muutamaan intensiiviviikkoon. Osallistuminen opetukseen on pakollista.

Opinnot on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohella ja kestävät puolesta vuodesta vuoteen. Koulutus on saanut avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja se on osallistujille maksutonta.

Koulutus toteutetaan Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan hyväksymän opetussuunnitelman mukaisesti täydennyskoulutuksena Kuulumisia-hankkeessa.

Haku ja valinta

Haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Haku alkaa 23.9.2021 ja päättyy 28.10.2021 klo 15:00.

Pyydämme sinulta hakuprosessin aikana tutkinto- ja työtodistukset sekä Opetushallituksen rinnastuspäätöksen tarkastamista varten. Olemme erikseen sinuun yhteydessä liitteiden turvattua toimittamista varten hakulomakkeen lähettämisen jälkeen. Kaikki hakuvaatimukset täyttävät hakijat haastetellaan erikseen etänä. Erillisiä pääsykokeita koulutukseen ei järjestetä.

Kelpoisuus- ja pätevöitymisopintoihin valinta tapahtuu harkinnanvaraisesti hakemusten perusteella.

Tarvitsetko muuta ohjausta, neuvontaa tai tukea korkeakoulutukseen liittyen?

Tutustu SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) -palveluun

Koulutus on osa Kuulumisia-hanketta, jota on järjestetty jo 10 vuoden ajan. Lue lisää Kuulumisia-hankkeesta ja koulutuksista.

Kysy minulta lisää

Koulutusta rahoittaa