Pora
Tutkinto-ohjelma

Materiaalitekniikan DI-ohjelma

Haluatko parantaa maailmankaikkeutta?

Pureudu materiaalitekniikan saloihin.

Tulevaisuuden yhteiskunta tarvitsee kestävämpiä, kevyempiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja. Vahva luonnontieteiden ja materiaalitekniikan osaaminen yhdistettynä intoosi kehittää uusia materiaaliratkaisuja yhteiskunnan ja teollisuuden haasteisiin tekevät sinusta kysytyn asiantuntijan. 

Luonnontieteet tutkivat maailmankaikkeutta, materiaalitekniikka parantaa sitä! Tarvitsemme tulevaisuudessa kestävästi tuotettuja kierrätettäviä ja biopohjaisia elintarvikepakkauksia. Liikenteen päästöjen minimointi vaatii kevyiden ja vahvojen materiaalien kehittämistä. Tuulivoimaloiden turbiineihin tarvitaan jäätymättömiä pintoja. Myös lääketieteessä ja monilla muilla aloilla sovellusmahdollisuuksia on loputtomasti.  

Materiaalitekniikan koulutuksessamme opiskelet alan parhaiden ammattilaisten johdolla, ja heidän ohjauksessaan rakennat tutkinnon oman kiinnostuksesi mukaiseksi. Opit tuntemaan materiaalien rakenteet ja räätälöinnin atomitasolta alkaen. Etenkin maisterivaiheessa painotamme valmistusmenetelmien, mikroskopian ja muun materiaalitutkimuksen lisäksi kone- ja energiatekniikkaa. Voit valintasi mukaan keskittyä komposiitti- tai keraamiteknologiaan, materiaalikemiaan, materiaalien kierrätykseen ja kiertotalouteen tai mekaniikkaan ja koneenrakennuksen materiaaleihin. Tarjolla on kymmeniä mielenkiintoisia vaihtoehtoja. 

Jos olet kiinnostunut kansainvälistymisestä, siihen on hyvät mahdollisuudet jo kotikampuksella. Lisäksi tarjoamme valmiit väylät vaihto-opintoihin. Meiltä valmistuvat diplomi-insinöörit ovat yli 50 vuoden ajan työllistyneet erinomaisesti. He vastaavat yhteiskunnan haasteisiin kymmenissä suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä sekä tutkimuslaitoksissa. Täältä alkaa maailmankaikkeuden valloitus!