Hyppää pääsisältöön

Materiaalitekniikan DI-ohjelma

Tampereen yliopisto

Haluatko parantaa maailmankaikkeutta?

Pureudu materiaalitekniikan saloihin.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Tulevaisuuden yhteiskunta tarvitsee kestävämpiä, kevyempiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja. Vahva luonnontieteiden ja materiaalitekniikan osaaminen yhdistettynä intoosi kehittää uusia materiaaliratkaisuja yhteiskunnan ja teollisuuden haasteisiin tekevät sinusta kysytyn asiantuntijan. 

Luonnontieteet tutkivat maailmankaikkeutta, materiaalitekniikka parantaa sitä! Tarvitsemme tulevaisuudessa kestävästi tuotettuja kierrätettäviä ja biopohjaisia elintarvikepakkauksia. Liikenteen päästöjen minimointi vaatii kevyiden ja vahvojen materiaalien kehittämistä. Tuulivoimaloiden turbiineihin tarvitaan jäätymättömiä pintoja. Myös lääketieteessä ja monilla muilla aloilla sovellusmahdollisuuksia on loputtomasti.  

Materiaalitekniikan koulutuksessamme opiskelet alan parhaiden ammattilaisten johdolla, ja heidän ohjauksessaan rakennat tutkinnon oman kiinnostuksesi mukaiseksi. Opit tuntemaan materiaalien rakenteet ja räätälöinnin atomitasolta alkaen. Etenkin maisterivaiheessa painotamme valmistusmenetelmien, mikroskopian ja muun materiaalitutkimuksen lisäksi kone- ja energiatekniikkaa. Voit valintasi mukaan keskittyä komposiitti- tai keraamiteknologiaan, materiaalikemiaan, materiaalien kierrätykseen ja kiertotalouteen tai mekaniikkaan ja koneenrakennuksen materiaaleihin. Tarjolla on kymmeniä mielenkiintoisia vaihtoehtoja. 

Jos olet kiinnostunut kansainvälistymisestä, siihen on hyvät mahdollisuudet jo kotikampuksella. Lisäksi tarjoamme valmiit väylät vaihto-opintoihin. Meiltä valmistuvat diplomi-insinöörit ovat yli 50 vuoden ajan työllistyneet erinomaisesti. He vastaavat yhteiskunnan haasteisiin kymmenissä suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä sekä tutkimuslaitoksissa. Täältä alkaa maailmankaikkeuden valloitus!

Materiaalitekniikalla kestävämpää tulevaisuutta

Oletko kiinnostunut ratkomaan aitoja teollisuuden ongelmia esimerkiksi koneenrakennuksen, liikenteen, lääketieteen, energia-, prosessi- ja kemiantekniikan sekä ympäristötekniikan osa-alueilla? Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää tulevaisuutta? Materiaalitekniikan DI-ohjelmaan suuntautuu usein esimerkiksi konetekniikan, kemian ja prosessitekniikan ja muiden materiaalitekniikan lähialojen AMK-insinöörejä ja tekniikan kandidaatteja laajentamaan osaamistaan materiaalitieteen alalla.

Tutustu meihin

Materiaalitekniikan koulutusohjelman jokapäiväiseen toimintaan, opettajiin ja nykyisiin opiskelijoihin sekä jo valmistuneiden tunnelmiin pääset tutustumaan seuraamalla ohjelmaa sosiaalisessa mediassa.