Näin haet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin

Korkeakoulujen yhteishaussa ovat haettavana myös suoraan ylempään korkeakoulututkintoon (maisteri, diplomi-insinööri tai arkkitehti) tai ylempään AMK-tutkintoon (YAMK) johtavat koulutukset. Jos sinulla on jo yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinto suoritettuna, voit perehtyä näihin hakuvaihtoehtoihin.

Lisäksi joihinkin ylempiin AMK-tutkintoihin voit hakea myös, jos sinulla on ammatillisen korkea-asteen tai opistoasteen tutkinto. Tarkemmat tiedot hakukelpoisuuden antavista tutkinnoista löytyvät kunkin koulutuksen hakukohteen tiedoista. 

Hakuajat:

Keväällä 2022 Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun suomenkielisiin maisteri- ja YAMK-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2022 toisessa yhteishaussa 16.–30.3.2022 klo 15.00.

Syksyllä 2021 Tampereen ammattikorkeakoulun suomenkielisiin YAMK-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen syksyn 2021 yhteishaussa 1.–15.9.2021 klo 15.

Hakukohteet:

Katso suomenkielisten maisteri- ja YAMK-ohjelmien koulutustarjonta. Tampereen yliopiston osalta maisteriohjelmien hakukohteet löytyvät kootusti omalta sivultaan.  Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia.

Englanninkieliset maisteri- ja YAMK-ohjelmat löydät englanninkielisiltä Study with us -sivuiltamme.

Näin haet

Näin haet maisteri- tai ylempiin AMK-koulutuksiin korkeakoulujen yhteishaussa:

  1. Tutustu koulutuksiin ja valitse hakukohteet, joihin haluat hakea
  2. Lue huolellisesti valitsemiesi hakukohteiden valintaperusteet ja hakuohjeet
  3. Täytä hakulomake korkeakoulujen yhteishaun hakuaikana osoitteessa Opintopolku.fi. Muista, että hakukohteita ei voi muuttaa, poistaa eikä lisätä hakuajan jälkeen.
  4. Varmista valintaperusteista, tuleeko sinun toimittaa esimerkiksi ennakkotehtävä ja/tai osallistua valintakokeeseen tai haastatteluun.
  5. Jos olet hakenut yliopiston maisterihakukohteeseen, sinun tulee liittää hakemuksellesi mm. tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen kopiot sekä motivaatiokirje. Sinulta voidaan pyytää myös muita liitteitä.
  6. Lataa sinulta pyydettävät liitteet ohjeiden mukaisesti. Voit ladata liitteitä viikon ajan hakuajan päättymisestä.
  7. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku –palvelua säännöllisesti (huomaa myös roskapostikansio!)
  8. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa ja ilmoittaudu lukuvuodelle.
  9. Jos sinua pyydetään toimittamaan todistuskopioita korkeakouluun, toimita ne ohjeiden mukaisesti.
  10. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin

Katso myös seuraavat linkit hakukelpoisuudesta, liitteistä ja niiden toimittamisesta sekä tulosten julkistamisesta.