Näin haet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin

Korkeakoulujen yhteishaussa ovat haettavana myös suoraan ylempään korkeakoulututkintoon (maisteri, diplomi-insinööri tai arkkitehti) tai ylempään AMK-tutkintoon (YAMK) johtavat koulutukset. Jos sinulla on jo yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinto suoritettuna, voit perehtyä näihin hakuvaihtoehtoihin.

Lisäksi joihinkin ylempiin AMK-tutkintoihin voit hakea myös, jos sinulla on ammatillisen korkea-asteen tai opistoasteen tutkinto. Tarkemmat tiedot hakukelpoisuuden antavista tutkinnoista löytyvät kunkin koulutuksen hakukohteen tiedoista.

Hakuajat

Tampereen yliopisto

Keväällä 2022 Tampereen yliopiston suomenkielisiin maisteriohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2022 toisessa yhteishaussa 16.–30.3.2022 klo 15.00.

TAMK

Keväällä 2022 Tampereen ammattikorkeakoulun suomenkielisiin YAMK-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2022 toisessa yhteishaussa 16.–30.3.2022 klo 15.00.

Syksyllä 2022 Tampereen ammattikorkeakoulun suomenkielisiin YAMK-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen syksyn 2022 yhteishaussa 31.8.–14.9.2022 klo 15.00.

Haettavana olevat koulutukset

Tampereen yliopisto

Katso suomenkielisten maisteriohjelmien koulutustarjonta. Tampereen yliopiston osalta maisteriohjelmien hakukohteet löytyvät kootusti omalta sivultaan.  Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia.

Englanninkieliset maisteriohjelmat löydät englanninkielisiltä Study with us -sivuiltamme.

TAMK

Katso suomenkielisten YAMK-ohjelmien koulutustarjonta. TAMKin YAMK-ohjelmien kevään 2022 hakukohteet löytyvät kootusti täältä.

Englanninkieliset YAMK-ohjelmat löydät englanninkielisiltä Study with us -sivuiltamme.

Näin haet

Näin haet maisteri- tai ylempiin AMK-koulutuksiin korkeakoulujen yhteishaussa:

  1. Tutustu koulutuksiin ja valitse hakukohteet, joihin haluat hakea.
  2. Lue huolellisesti valitsemiesi hakukohteiden valintaperusteet ja hakuohjeet.
  3. Täytä hakulomake korkeakoulujen yhteishaun hakuaikana osoitteessa Opintopolku.fi. Muista, että hakukohteita ei voi muuttaa, poistaa eikä lisätä hakuajan jälkeen.
  4. Varmista valintaperusteista, tuleeko sinun toimittaa esimerkiksi ennakkotehtävä ja/tai osallistua valintakokeeseen tai haastatteluun.
  5. Jos olet hakenut yliopiston maisterihakukohteeseen, sinun tulee liittää hakemuksellesi mm. tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen kopiot sekä motivaatiokirje. Sinulta voidaan pyytää myös muita liitteitä.
  6. Lataa sinulta pyydettävät liitteet ohjeiden mukaisesti. Voit ladata liitteitä viikon ajan hakuajan päättymisestä.
  7. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku –palvelua säännöllisesti (huomaa myös roskapostikansio!)
  8. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa ja ilmoittaudu lukuvuodelle.
  9. Jos sinua pyydetään toimittamaan todistuskopioita korkeakouluun, toimita ne ohjeiden mukaisesti.
  10. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.

Katso myös seuraavat linkit hakukelpoisuudesta, liitteistä ja niiden toimittamisesta sekä tulosten julkistamisesta.