Näin haet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin

Korkeakoulujen yhteishaussa ovat haettavana myös suoraan ylempään korkeakoulututkintoon (maisteri, diplomi-insinööri tai arkkitehti) tai ylempään AMK-tutkintoon (YAMK) johtavat koulutukset. Jos sinulla on jo yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinto suoritettuna, voit perehtyä näihin hakuvaihtoehtoihin.

Kaikkiin Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun suomenkielisiin maisteri- ja YAMK-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2019 yhteishaun II-hakuaika, 20.3.–3.4.2019 (poikkeuksena Teatterityön maisteriohjelma, johon haetaan yhteishaun I-hakuaikana 9.-23.1.2019).

Katso suomenkielisten maisteri- ja YAMK-ohjelmien koulutustarjonta.

Englanninkieliset maisteri- ja YAMK-ohjelmat löydät englanninkielisiltä Study with us -sivuiltamme.

Näin haet

Näin haet maisteri- tai ylempiin AMK-koulutuksiin korkeakoulujen yhteishaussa:

1. Tutustu koulutuksiin ja valitse hakukohteet, joihin haluat hakea
  2. Lue huolellisesti valitsemiesi hakukohteiden valintaperusteet ja hakuohjeet
  3. Täytä hakulomake korkeakoulujen yhteishaun II-hakuaikana (20.–3.4.2019 klo 15.00) osoitteessa Opintopolku.fi. Muista, että hakukohteita ei voi muuttaa, poistaa eikä lisätä hakuajan jälkeen.
  4. Varmista valintaperusteista, tuleeko sinun toimittaa esimerkiksi ennakkotehtävä ja/tai osallistua valintakokeeseen tai haastatteluun.
  5. Jos olet hakenut yliopiston maisterihakukohteeseen, sinun tulee liittää hakemuksellesi mm. tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen kopiot sekä motivaatiokirje. Sinulta voidaan pyytää myös muita liitteitä.
  6. Lataa sinulta pyydettävät liitteet ohjeiden mukaisesti. Voit ladata liitteitä viikon ajan hakuajan päättymisestä.
  7. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku –palvelua säännöllisesti. (huomaa myös roskapostikansio!)
  8. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa ja ilmoittaudu lukuvuodelle.
  9. Jos sinua pyydetään toimittamaan todistuskopioita korkeakouluun, toimita ne ohjeiden mukaisesti.
  10. Tutustu uuden opiskelijan sivuihin (julkaistaan huhtikuussa 2019)