Hyppää pääsisältöön
yhteishaku2021.jpg

Liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin

Suoraan maisteriohjelmiin (maisterin, diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinto) tai YAMK-ohjelmiin haettaessa sinun tulee yleensä liittää hakemukseesi liitteitä. Liitteet ladataan sähköiselle hakulomakkeelle osoitteessa Opintopolku.fi. Katso korkeakoulukohtaiset tiedot alta.

Näin lataat liitteet hakulomakkeelle (yliopiston ja TAMKin ohjelmissa)

Näin valmistelet ja lataat liitteet hakulomakkeelle

Lataa sinulta vaaditut liitteet sähköiselle hakulomakkeelle Opintopolku.fi:ssä seuraavasti:

  • Skannaa vaadittavan dokumentin kaikki sivut, joissa on tekstiä tai ota niistä hyvälaatuiset kuvat. Varmista, että kuvista saa kunnolla selvää. 
  • Yhden liitteen maksimikoko on 1GB.  Lataa tiedostosi PDF-, JPG- tai PNG-muodossa, ellei kyseessä ole video. Huomaathan, että Opintopolku saattaa muuntaa lataamasi tiedostot qt.-muotoon. QT-muotoiset liitteet aukeavat kuitenkin tarkastusvaiheessa normaalisti, joten tiedostoja ei tarvitse tämän vuoksi ladata uudelleen.
  • Kokoa samaan kokonaisuuteen liittyvät sivut yhteen tiedostoon. Esimerkiksi opintosuoritusote tulisi olla yksi tiedosto, joka sisältää useita sivuja.
  • Nimeä tiedostot muodossa sukunimi_etunimi_dokumentti, esim. sukunimesi_etunimesi_tutkintotodistus.
  • Lataa tiedostot hakulomakkeelle määräaikaan mennessä. Seuraa sähköpostiasi ja varaudu täydentämään liitteitäsi pyydettäessä (huomaa myös roskapostikansio!
  • Jos pyydämme sinulta täydennyksiä liitteisiisi ja hakulomakkeelle ladattavien liitteiden määräaika on umpeutunut, saat ohjeet liitteiden sähköpostitoimituksesta.

 Myöhässä saapuvia liitteitä ei huomioida.

Katso lisäksi korkeakouluittain alle kootut muut ohjeet hakukohteesi mukaan (Tampereen yliopisto tai TAMK).

Tampereen yliopiston maisteriohjelmiin hakemisen liitteet

Korkeakoulujen yhteishaussa ovat haettavana myös suoraan ylempään korkeakoulututkintoon (maisteri, diplomi-insinööri tai arkkitehti) johtavat koulutukset. Jos haet yliopiston maisterihakukohteeseen, sinun tulee liittää hakemuksellesi liitteitä. 

Lue alta tarkemmat ohjeet Tampereen yliopiston maisteriohjelmiin hakuun liittyvistä liitteistä, liitteiden toimittamisen määräajoista ja ehdollisesta hyväksynnästä.

Huom! Tälle sivulle päivitetään kevään 2023 hakua koskevat tiedot Tampereen yliopiston osalta lokakuun loppuun mennessä.

Hakiessasi Tampereen yliopiston maisteriohjelmaan

TAMKin YAMK-ohjelmiin hakemisen liitteet

Korkeakoulujen yhteishaussa ovat haettavana myös ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat koulutukset. Jos haet ylempään ammattikorkeakoulututkintoon, sinun tulee liittää hakemuksellesi liitteitä. 

Lue alta tarkemmat ohjeet TAMKin ylempien ammattikorkeakoulututkintojen hakuun liittyvistä liitteistä, liitteiden toimittamisen määräajoista ja ehdollisesta valinnasta.

Hakiessasi TAMKin YAMK-ohjelmiin