Liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin

Suoraan maisterikoulutuksiin (maisterin, diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinto) tai YAMK-koulutuksiin haettaessa sinun tulee yleensä liittää hakemukseesi liitteitä. Liitteet ladataan sähköiselle hakulomakkeelle osoitteessa Opintopolku.fi. Hakuaika on 20.3.–3.4.2019 klo 15.00, mutta liitteitä voit ladata 10.4.2019 klo 15.00 asti (poikkeuksena Teatterityön maisteriohjelma, jonka hakuaika on 9.-23.1.2019 ja liitteitä voi ladata 30.1.2019 asti).

Maisteri- ja YAMK-hakukohteissa sinulta voidaan pyytää hakukohteesta riippuen hakemuksen liitteeksi esimerkiksi

• Kopio aiemman korkeakoulututkintosi tutkintotodistuksesta
  • Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla: kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole kirjoitettu yhdellä näistä kielistä
  • Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
  • Motivaatiokirje
  • Ennakkotehtäviä
  • Työtodistuksia, CV, portfolio

Pyydettävät liitteet vaihtelevat sen mukaan, mihin hakukohteisiin olet hakenut. Tarkemmat tiedot selviävät hakukohteen valintaperusteista sekä hakulomakkeelta.

Näin valmistelet ja lataat liitteet hakulomakkeelle

Lataa sinulta vaaditut liitteet sähköiselle hakulomakkeelle Opintopolku.fi:ssä seuraavasti:

• Skannaa vaadittavan dokumentin kaikki sivut molemmin puolin tai ota niistä hyvälaatuiset kuvat. Varmista, että kuvista saa kunnolla selvää.
  • Yhden liitteen maksimikoko on 1GB. Sallitut tiedostomuodot ovat .txt, .jpeg, .png, .gif, .rtf, .pdf, .doc (word ja avoimet dokumenttiformaatit), .xlx, (excel ja avoimet dokumenttiformaatit).
  • Nimeä tiedostot muodossa dokumentti_sukunimi_etunimi, esim. tutkintotodistus_sukunimesi_etunimesi
  • Lataa tiedostot hakulomakkeelle määräaikaan mennessä. Seuraa sähköpostiasi ja varaudu täydentämään liitteitäsi pyydettäessä (huomaa myös roskapostikansio!)
  • Jos pyydämme sinulta täydennyksiä liitteisiisi ja hakulomakkeelle ladattavien liitteiden määräaika on umpeutunut, saat ohjeet liitteiden sähköpostitoimituksesta.

Myöhässä saapuvia liitteitä ei huomioida.