
Kliinisen asiantuntijan ylempi tutkinto-ohjelma

Kehittämisosaamisen asiantuntijaksi sosiaali- ja terveysalalle
Kliinisiä asiantuntijoita tarvitaan yhä enemmän sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä ja muuttuvissa toimintaympäristöissä.
Kliinisen asiantuntijan tutkinto-ohjelmasta valmistut terveysalan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Saat valmiudet tutkimukselliseen kehittämiseen sekä projekti- ja innovaatiotoimintaan, lähijohtamiseen, ohjaus- ja konsultaatiotehtäviin sekä kliiniseen asiantuntijatyöskentelyyn.
Kliinistä asiantuntijaosaamista tarvitaan erityisesti muuttuvissa olosuhteissa, kun alan palvelujärjestelmät ja toimenkuvat muuttuvat ja kehittyvät. Ylempi tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiudet hankkia tutkittua tietoa toimintasi perustaksi, arvioida kriittisesti oman alasi toimintaa sekä kehittämistarpeita ja kehittää alaa näyttöön perustuen. Saat valmiudet toimia itsenäisesti sosiaali- ja terveysalan asiantuntijatehtävissä.
Syksyllä 2021 alkavassa tutkinto-ohjelmassa hakukohteina ovat:
- Akuuttihoitotyö ja
- Mielenterveys- ja päihdetyö




Ajankohtaisia uutisia
Simulaatio on turvallinen tapa opetella ikääntyneiden hoitotilanteita - samalla potilasturvallisuutta pystytään parantamaan
ArtikkeliYhteistyöKorkeakouluTampereen ammattikorkeakouluJulkaistuBioanalyytikoille on nyt kysyntää
ArtikkeliTiedoteKorkeakouluTampereen ammattikorkeakouluJulkaistuKoronarajoitustoimista halutaan sallivampia hoivakodeissa - tapaamiset ovat vanhusten toimintakyvyn ja hyvinvoinnin perustana
ArtikkeliTutkimusKorkeakouluTampereen ammattikorkeakouluJulkaistu
Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Opiskelumuoto
Valmistut terveysalan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Saat valmiudet tutkimukselliseen kehittämiseen sekä projekti- ja innovaatiotoimintaan, lähijohtamiseen, ohjaus- ja konsultaatiotehtäviin sekä kliiniseen asiantuntijatyöskentelyyn. Kliinisiä asiantuntijoita tarvitaan yhä enemmän sosiaali- ja terveydenhuollon erilaisissa työ- ja toimintaympäristöissä, kun alan palvelujärjestelmät ja toimenkuvat muuttuvat ja kehittyvät.
Tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiuksia hankkia tutkittua tietoa toiminnan perustaksi, arvioida kriittisesti oman alasi toimintaa ja kehittämistarpeita sekä kehittää toimialaa näyttöön perustuen.
Koulutuksessa saavutettava osaaminen vastaa kansainvälisen laajavastuisen asiantuntijan (Nurse Practitioner, Advanced Practice Nurse, Advanced Clinical Practitioner) osaamistavoitteita.
Opetus toteutetaan pääsääntöisesti suomeksi. Opinnoissa käytetään myös englanninkielistä oppimateriaalia.
TAMKin ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot sisältävät 30 op syventäviä substanssialan ammattiopintoja hakukohteiden mukaisesti. Ne antavat mahdollisuuden syventää kliinisen asiantuntijan osaamistasi sekä teoriassa että kyvyssä soveltaa teoriaa käytäntöön.
Opinnoissa on lisäksi 15 op yhteisiä opintoja TAMKin muiden YAMK-koulutusten kanssa. Näitä johtamiseen ja esimiestyöhön sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan liittyviä opintoja voit valita oman kiinnostuksesi ja aikataulusi mukaan.
YAMK-opiskelu on pitkälti itsenäistä työskentelyä, etä- ja verkko-opiskelua sekä tiimityöskentelyä. Lähipäivien lisäksi opiskelu vaatii paljon aikaa ja itseohjautuvaa opiskeluvalmiutta.
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT)
Sinulla on mahdollisuus hakea muualla hankitun osaamisen tunnustamista silloin, kun osaaminen on koulutuksen opintojakson tavoitteiden mukaista. Koulutuksen aikana sinulle annetaan tarkempi ohjeistus AHOT-menettelyyn.
Syksyllä 2021 alkavassa tutkinto-ohjelmassa hakukohteina ovat:
- Akuuttihoitotyö ja
- Mielenterveys- ja päihdetyö
Opintojen laajuus on 90 opintopistettä ja ne on mahdollista suorittaa 1,5 vuodessa.
Opinnot muodostuvat valitun opintosuunnan syventävistä ammattiopinnoista (30 op) ja TAMKin yhteisistä YAMK-opinnoista (kehittämis-, tutkimus- ja johtamisopinnot, 15 op). Lisäksi tutkintoon sisältyy vapaasti valittavia opintoja 15 op ja opinnäytetyö 30 op.
Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää tutkimus- ja kehittämisvalmiuksiasi. Opinnäytetyö osoittaa kykysi soveltaa tutkimustietoa ja käyttää valittuja tutkimus- ja kehittämismenetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Se osoittaa myös valmiutesi itsenäiseen asiantuntijatyöhön. Opinnäytetyö tehdään yhteistyössä työelämän kanssa ja yhteisissä hankkeissa.
Saat valmiudet toimia itsenäisesti alan kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Kansainvälinen kokemus osoittaa, että kliiniset asiantuntijat sijoittuvat hyvin erilaisiin asiantuntijaosaamista ja kehittämistä vaativiin tehtäviin.
Kliinisen asiantuntijan ylempi tutkinto-ohjelma antaa sinulle ylemmän korkeakoulututkinnon pätevyyden. Laaja-alainen kehittämis- ja substanssiosaaminen mahdollistaa kansallisen ja kansainvälisen liikkuvuuden.
Koulutus noudattaa European Qualification Framework (EQF:n) mukaisia osaamisen tasokuvauksia sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallisen viitekehyksen (NQF) osaamiskuvauksia. EQF mahdollistaa elinikäisen oppimisen ja tutkintojen joustavuuden Euroopan korkeakoulualueella. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon osaamista vastaava taso on 7.
Mielenterveys- ja päihdetyön opinnot järjestetään yhteistyössä TAMKin, Turun AMKin, SAMKin, OAMKin ja JAMKin kanssa. Koulutus koostuu lähiopetuksesta (2–4 pv/kk) ja itsenäisestä työskentelystä. Lisäksi mielenterveys- ja päihdetyön opintoihin liittyvät intensiivikoulutuspäivät järjestetään kerran jokaisessa osallistuvassa ammattikorkeakoulussa ja ne edellyttävät opiskelijalta omakustanteista matkustamista.
Kliinisen asiantuntijan YAMK-opinnoissa tehdään yhteistyötä TAMKin muiden yksiköiden ja muiden ammattikorkeakoulujen kanssa. Opintojen aikana työelämän kanssa tehdään yhteistyötä liittyen projekti- ja kehittämistehtäviin sekä opinnäytetöihin.
TAMKin tutkinto-opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita opintoja Tampereen yliopiston tarjonnasta henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi mukaisesti. Tämän ristiinopiskelun kautta voit osallistua yliopiston opintojaksoille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa näin yksilöllistä osaamistasi. Voit myös suorittaa opintoja muissa ammattikorkeakouluissa kansallisen opintotarjonnan kautta.
Opintojen keskeinen tavoite on kehittämisosaamisen vahvistaminen omalla ammattialallasi. Kehittäminen pohjaa näyttöön perustuvaan tietoon, joten opit opintojen aikana hankkimaan ja tuottamaan tutkimustietoa ja tarkastelemaan sitä kriittisesti. Opit soveltamaan tätä tietoa kehittämistoiminnassasi kliinisenä asiantuntijana.
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa samat jatko-opintomahdollisuudet kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.
Tiina Mäkinen
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista.
Mikäli sinulla on kysyttävää liittyen hakemiseen, voit ottaa yhteyttä TAMKin hakijapalveluihin. Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä, voit ottaa yhteyttä osaamispäällikkö Tiina Mäkiseen, tiina.makinen(at)tuni.fi.
Hae avoimen väylän haussa
Avoimen väylä, TAMK, syksy 2020
Hakuaika 1.-15.10.2020 klo 15.00
Valinta avoimen AMKin opintojen perusteella.
Kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa vähintään 30 opintopistettä, voit hakea Avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi Kliinisen asiantuntijan ylempään tutkinto-ohjelmaan TAMKiin. Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon kuuluvia. Avoimen AMKin opintojen lisäksi sinulla tulee olla ensihoitajan, kätilön, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan AMK-tutkinto tai
jokin seuraavista opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnoista: kätilö, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja tai vastaava ulkomainen tutkinto ja vähintään 24 kuukautta alan työkokemusta.
Missä tahansa avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot hyväksytään.
- Jos opinnot on tehty TAMKin avoimessa AMKissa, 30 opintopistettä tulee olla suoritettuna 31.12.2020 mennessä.
- Muiden ammattikorkeakoulujen avoimen AMKin opintojen tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä.
Avoimen AMKin opintosuoritukset voivat olla korkeintaan kymmenen vuotta vanhoja.
Pohjakoulutusvaatimus
Pohjakoulutusvaatimuksena on ensihoitajan, kätilön, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan AMK-tutkinto tai jokin seuraavista opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnoista: kätilö, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja tai vastaava ulkomainen tutkinto.
Työkokemusvaatimus
Hakukelpoisuuteen vaaditaan 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemuksen tulee olla sosiaali- ja terveysalalta ja hankittu syksyn haussa 31.12.2020 mennessä.
Työkokemus lasketaan täysinä kuukausina. Voit muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu (YEL = yrittäjäeläkevakuutus, MYEL = viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
TAMK hyväksyy työkokemukseksi myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankitun työkokemuksen. Myös tässä tapauksessa vaaditaan asianomaiselta alalta hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus.
Hakijat, joilla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto korkeakoulututkinnon lisäksi
Poikkeuksena työkokemusvaatimukseen ovat aiemmin opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) suorittaneet, joilta hyväksytään hakukelpoisuuteen kyseisen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu työkokemus. Myös tällöin työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen on oltava sosiaali- ja terveysalalta.
Jos sinulla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto, haussa käyttämäsi korkeakoulututkinnon tulee olla suoritettuna kevään haussa niin, että voit toimittaa kopion tutkintotodistuksestasi TAMKin hakijapalveluihin viimeistään 31.12.2020 kello 15.00.
Hakukohteen sisäänottomäärä Avoimen väylän haussa on 0-2 opiskelijaa. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen valintaperusteiden mukaisesti. Lopulliseen opiskelemaan valittavien määrään vaikuttaa valintaperusteissa mainittujen valintaan vaikuttavien tekijöiden lisäksi se, miten asianomaisella vuosikurssilla tai opiskelijaryhmässä on tilaa. Korkeakoululla ei ole velvollisuutta ottaa ilmoitettua määrää opiskelijoita, jos valintakelpoisia ei ole riittävästi tai opiskelijaryhmään ei mahdu ilmoitettua määrää.
Opiskelijavalintaan vaikuttavat avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen vastaavuus TAMKin opetussuunnitelmaan, opintomenestys ja mahdollinen haastattelu. Opiskelijavalinnan edellytyksenä on, että vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä on tilaa.
Hakijat asetetaan tarvittaessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- Suoritettujen opintojen vastaavuus TAMKin opetussuunnitelmaan
- Avoimen AMKin opintomenestys
- Mahdollinen haastattelu
Opiskeluoikeus myönnetään seuraavan lukukauden alusta alkaen. Kun otat avoimen väylän haussa saamasi opiskelupaikan vastaan, ilmoittaudut läsnä olevaksi opiskelijaksi alkavalle lukuvuodelle.
Opiskelijaksi valitun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ladattava hakemukselleen valintaan vaikuttaneet ajantasaiset liitteet määräaikaan mennessä. Hakija saa tiedon päätöksestä sähköpostitse ja Oma Opintopolku -palvelusta.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita tai vaadittuja asiakirjoja TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Hakemuksen hylkäämisen syyt
- Vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä ei ole vapaita paikkoja.
- Suoritetut opinnot eivät sovellu koulutuksen tutkintotavoitteisiin.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakijan opintomenestys ei riittänyt valintaan.
- Hakijan kielitaito opetuskielessä ei ole riittävä.
- Substanssinäyte ja/tai haastattelu on hylätty.
- Hakija ei ole toimittanut pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä.
Hakukohteessa ei ole haastattelua. Opiskelijavalinta tehdään opinnoissa menestymisen perusteella.
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Avoimen väylän haku.
Hakemusliitteet
Avoimen AMKin opinnot
- Lataa hakemukselle opintosuoritusote tai -otteet avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittamistasi opinnoista 22.10. kello 15.00 mennessä. Avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittamiesi opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon soveltuvia. Liitteiden tulee olla korkeakoulusi varmentamia (niissä tulee olla korkeakoulusi leima ja esimerkiksi virkailijan tai opinto-ohjaajan allekirjoitus).
Tutkintotodistus
Korkeakoulututkinto, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto tai ulkomailla suoritettu tutkinto
- Jos olet suorittanut suomalaisen korkeakoulututkinnon, lataa todistus hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
- Jos olet suorittanut korkeakoulututkinnon ulkomailla, lataa todistus alkuperäisestä tutkinnosta ja sen käännöksestä hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä. Jos alkuperäinen tutkintotodistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava sen lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
- Jos työkokemuksesi on kertynyt opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen, lataa hakemukselle todistus kyseisestä tutkinnosta hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
Työtodistus/-todistukset
- Lataa hakemukselle kopiot sellaisesta työkokemuksesta, joka on kertynyt korkeakoulututkinnon jälkeen. Jos ilmoitat pohjakoulutuksenasi opisto-asteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon, lataa hakemukselle työtodistukset kyseisen tutkinnon jälkeen kertyneestä työkokemuksesta. Lataa työtodistus/-todistukset hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
- Ulkomailla kertyneestä työkokemuksesta tulee olla vastaava todistus. Jos alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima. Lataa työtodistus/-todistukset ja käännökset hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
- Työkokemusta tulee olla 24 kuukautta ja sen on oltava alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta hakututkintosi on.
Opiskelemaan valittujen liitteet
Opintosuoritusote
- Kun olet saanut opiskelupaikan, lataa hakemukselle ajantasainen opintosuoritusote avoimen AMKin opinnoista 31.12. kello 15.00 mennessä.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Valinnan tulokset
Tiedotamme opiskelijavalinnasta tuloksesta kaikille hakijoille sähköpostitse. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolussa viimeistään 14.12.2020. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat sähköpostilla tiedon valinnasta ja tarkemmat toimintaohjeet opintojen aloittamisesta.
Jos sinulla on kysyttävää opiskelijavalinnasta, ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- sinulle tiedotetaan asiasta siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta.
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä olevaksi opiskelijaksi määräaikaan mennessä.
- toimita ajantasainen opintosuoritusote hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Huom! Voit ottaa vastaan samana lukukautena (1.8.-31.12. tai 1.1.-31.7.) alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Lisätietoa saat sivulta Yhden korkeakoulupaikan säännös.
Sinun pitää ottaa opiskelupaikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä (31.12.2020 klo 15.00), sillä muuten menetät paikan. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja/tai avoimen yliopiston suoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita tai muita vaadittuja asiakirjoja TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Ensikertalaiskiintiö: Kun otat opiskelupaikan vastaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta Suomessa, sinua ei enää jatkossa katsota ensimmäistä korkeakoulututkintoa hakevaksi hakijaksi. Tämä voi vaikuttaa opiskelijavalinnassa, jos myöhemmin haet suomalaiseen korkeakouluun opiskelijaksi.
Varasijavalinta
Avoimen väylän haussa ei ole käytössä varasijavalintaa.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli viimeistään 28.12.2020 kello 15.00.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.
Hae korkeakoulujen yhteishaussa - Akuuttihoitotyö
Korkeakoulujen kevään 2021 toinen yhteishaku
Hakuaika 17.-31.3.2021 klo 15.00
- Pohjakoulutusvaatimuksena on Ensihoitajan, Kätilön, Sairaanhoitajan tai Terveydenhoitajan AMK-tutkinto, vastaava ulkomainen tutkinto (rekisteröity ammattinimike) tai vastaava opistoasteen tutkinto.
- Työkokemusvaatimuksena on 24 kuukautta alan työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän tutkinnon jälkeen.
- Opiskelijavalinta tehdään valintatehtävän perusteella.
Pohjakoulutusvaatimus
Pohjakoulutusvaatimuksena on
- ensihoitajan, kätilön, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan AMK-tutkinto tai
- vastaava ulkomainen tutkinto (rekisteröity ammattinimike) tai
- jokin seuraavista opistoasteen tutkinnoista: sairaanhoitaja, kätilö, terveydenhoitaja.
Jos haet opistoasteen tutkinnolla tai ulkomaisella tutkinnolla, sinun on ladattava tutkintotodistuksesi yhteishaun hakulomakkeelle 7.4.2021 kello 15.00 mennessä. Suomen ulkopuolella suoritetun tutkinnon on oltava valmis hakuajan loppuun mennessä. Jos alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
Työkokemusvaatimus
Hakukelpoisuuteen vaaditaan 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän tutkinnon jälkeen. Työkokemuksen tulee olla alalta, jolta korkeakoulututkinto on tai alalta jolle on hakemassa, ja hankittu kevään haussa 31.7.2021 mennessä.
Hakijat, joilla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto korkeakoulututkinnon lisäksi
Poikkeuksena työkokemusvaatimukseen ovat aiemmin opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) suorittaneet, joilta hyväksytään hakukelpoisuuteen kyseisen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu työkokemus. Myös tällöin työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen on oltava terveys- ja hyvintointialoilta.
Jos sinulla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto, haussa käyttämäsi korkeakoulututkinnon tulee olla suoritettuna kevään haussa niin, että voit toimittaa kopion tutkintotodistuksestasi TAMKin hakijapalveluihin viimeistään 16.7.2021 kello 15.00.
Tutkinto-ohjelman akuuttihoitotyön suuntaumiseen valitaan 20 opiskelijaa.
Opiskelijavalinta
Opiskelijavalinta tehdään valintatehtävän pisteiden perusteella. Valintakokeesta voit saada enimmillään 100 pistettä. Siitä on saatava vähintään 40 pistettä, jotta voit tulla valituksi koulutukseen.
Hakijat asetetaan tässä valintavassa tasapistetilanteessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- hakutoivejärjestys
- ylitäyttö
Hakukelpoisuusvaatimuksissa kerrotun pohjakoulutuksen lisäksi sinulla tulee olla 24 kuukautta työkokemusta, ja sen tulee olla alalta, jolle on hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkinto on. Työkokemus tulee olla kertynyt lopullisen korkeakoulututkintotodistuksen myöntämispäivästä alkaen kevään haussa 31.7.2021 mennessä ja syksyn haussa 31.12.2021 mennessä. Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella. Työtodistukset tulee ladata hakemukselle 7.4.2021 kello 15.00 mennessä. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus.
Työkokemus lasketaan täysinä kuukausina. Sinun tulee muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voit saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.
Ammattikorkeakoulu hyväksyy työkokemukseksi myös aiemmin Suomessa suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankitun työkokemuksen. Myös tässä tapauksessa työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen tulee olla alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkintosi on.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että olet tai olet ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu (YEL = yrittäjäeläkevakuutus, MYEL = viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Opiskelijavalinta tehdään valintatehtävästä kertyvien pisteiden perusteella. Valintatehtävään kuuluu muun muassa kehittämistehtävän suunnitelma. Kehittämistehtävän tavoitteena tulee olla työelämän kehittäminen ja sen tulee osoittaa valmiutta itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön. Valintatehtävästä voit saada enintään 100 pistettä. Alin hyväksyttävä pistemäärä on 40 pistettä.
Valintatehtävän ohjeet julkaistaan helmikuussa 2021. Valintatehtävä tulee palauttaa yhteishaun hakulomakkeelle valintatehtävässä annettujen ohjeiden mukaisesti 7.4.2021 kello 15.00 mennessä. Opiskelijavalinnassa otetaan huomioon vain valintatehtävät, jotka on palautettu määräaikaan mennessä.
Valintatehtävän tulos on voimassa kyseisen haun ajan.
Valintakoeyhteistyö
TAMK ei ole mukana valtakunnallisessa valintakoeyhteistyössä. TAMKin seuraavat ylempi AMK -hakukohteet hyväksyvät kuitenkin toistensa valintatehtävien tulokset:
- Terveys- ja hyvinvointialojen ylempi AMK, Kliininen asiantuntija, Akuuttihoitotyö
- Terveys- ja hyvinvointialojen ylempi AMK, Kliininen asiantuntija, Mielenterveys- ja päihdetyö
- Terveys- ja hyvinvointialojen ylempi AMK, Sosiaali- ja terveysalan johtaminen
- Terveys- ja hyvinvointialojen ylempi AMK, Sosiaali- ja terveysalan asiakaslähtöinen kehittäminen
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Näin haet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Valintatehtävä
Valintatehtävä tulee palauttaa ohjeen mukaisesti 7.4.2021 kello 15.00 mennessä. Hakukohteiden valintatehtävien ohjeet löydät kootusti sivulta TAMKin ennakko- ja valintatehtävät ja valintakokeiden ennakkoaineistot, kevät 2021 (päivitetään ennen hakua).
Hakemusliitteet
Seuraavien todistuskopioiden tulee olla ladattuna hakemukselle 7.4.2021 kello 15.00:
- työtodistukset hakukelpoisuuden antavan tutkinnon jälkeisestä alan työkokemuksesta (min 24 kk)
- ulkomailla suoritettu tutkinto (todistuskopiot virallisine käännöksineen)
- opistoasteen tai ammattillisen korkea-asteen tutkinto
- mahdollisesta pakolaisstatuksesta kertovan viranomaispäätöksen (turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella) voi toimittaa postitse TAMKin hakijapalveluihin
Suomalaisella korkeakoulututkinnolla hakevan tulee liittää hakemukselle hakuaikana linkki korkeakoulututkinnon tietoihin Oma Opintopolun Omat opintosuoritukseni -palveluun. Linkin tulee olla voimassa 15.8. asti.
Tietoa liitteiden toimittamisesta löytyy myös sivulta Liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Opiskelemaan valittujen todistuskopiot
Jos tulet valituksi TAMKiin, etkä ole vielä liittänyt kopioita hakemuksellesi, lataa haussa käyttämiesi koulu- ja työtodistusten kopiot TAMKin hakemuksellesi 16.7.2021 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valinnan perusteena olevat todistukset. Kopioiden lisäksi TAMK tarkistaa valituksi tulleiden alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Katso tarkemmat tiedot: Näin otat opiskelupaikan vastaan.
Valinnan tulokset
Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolku-palvelussa viimeistään 9.7.2021. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Kaikille hakijoille lähetetään myös sähköinen tuloskirje. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat lisäksi sähköpostilla tiedon ja toimintaohjeet. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään keskiviikkona 16.7.2021 kello 15.00.
Yhteishaussa hakeneiden on mahdollista saada palautetta ennakkotehtävien ja valintakokeiden tuloksista (pl. rakennusarkkitehtien soveltuvuuskokeet). Pääset tästä linkistä kevään yhteishaun hakukohdekohtaisiin palauteaikoihin ja yhteystahoihin. Jos sinulla on kysyttävää valintakokeen tai ennakkotehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- saat tiedon paikasta sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi.
- lähetä kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Varasijavalinta
Varasijalla olevia hyväksytään koulutukseen järjestyksessä sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu. Etukäteen on mahdotonta tietää, kuinka monta hakijaa tullaan hyväksymään varasijalta. Paikkoja vapautuu esimerkiksi silloin, kun aiemmin hyväksytyt hakijat tulevat hyväksytyiksi ylempiin hakutoiveisiinsa tai eivät ota saamaansa opiskelupaikkaa vastaan. Jos tulet hyväksytyksi varasijalta saat tiedon sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen, joten muista seurata sähköpostiasi.
Varasijavalinta päättyy viimeistään 2.8.2021. Varasijavalinta voidaan myös päättää hakukohdekohtaisesti ennen tätä, jos uusia opiskelijoita ei enää valita varasijoilta koulutukseen.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Valintakokeen tai ennakkotehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli yhteishaussa viimeistään 23.7.2021 kello 15.00.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.
Hae korkeakoulujen yhteishaussa - Mielenterveys- ja päihdetyö
Korkeakoulujen kevään 2021 toinen yhteishaku
Hakuaika 17.-31.3.2021 klo 15.00
- Pohjakoulutusvaatimuksena on Ensihoitajan, Kätilön, Sairaanhoitajan tai Terveydenhoitajan AMK-tutkinto, vastaava ulkomainen tutkinto (rekisteröity ammattinimike) tai vastaava opistoasteen tutkinto.
- Työkokemusvaatimuksena on 24 kuukautta alan työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän tutkinnon jälkeen.
- Opiskelijavalinta tehdään valintatehtävän perusteella.
Pohjakoulutusvaatimus
Pohjakoulutusvaatimuksena on
- ensihoitajan, kätilön, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan AMK-tutkinto tai
- vastaava ulkomainen tutkinto (rekisteröity ammattinimike) tai
- jokin seuraavista opistoasteen tutkinnoista: kätilö, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja.
Jos haet opistoasteen tutkinnolla tai ulkomaisella tutkinnolla, sinun on ladattava tutkintotodistuksesi yhteishaun hakulomakkeelle 7.4.2021 kello 15.00 mennessä. Suomen ulkopuolella suoritetun tutkinnon on oltava valmis hakuajan loppuun mennessä. Jos alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
Työkokemusvaatimus
Hakukelpoisuuteen vaaditaan 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän tutkinnon jälkeen. Työkokemuksen tulee olla alalta, jolta korkeakoulututkinto on tai alalta jolle on hakemassa, ja hankittu kevään haussa 31.7.2021 mennessä.
Hakijat, joilla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto korkeakoulututkinnon lisäksi
Poikkeuksena työkokemusvaatimukseen ovat aiemmin opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) suorittaneet, joilta hyväksytään hakukelpoisuuteen kyseisen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu työkokemus. Myös tällöin työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen on oltava terveys- ja hyvintointialoilta.
Jos sinulla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto, haussa käyttämäsi korkeakoulututkinnon tulee olla suoritettuna kevään haussa niin, että voit toimittaa kopion tutkintotodistuksestasi TAMKin hakijapalveluihin viimeistään 16.7.2021 kello 15.00.
Tutkinto-ohjelman mielenterveys - ja päihdetyön suuntaumiseen valitaan 20 opiskelijaa.
Opiskelijavalinta
Opiskelijavalinta tehdään valintatehtävän pisteiden perusteella. Valintakokeesta voit saada enimmillään 100 pistettä. Siitä on saatava vähintään 40 pistettä, jotta voit tulla valituksi koulutukseen.
Hakijat asetetaan tässä valintavassa tasapistetilanteessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- hakutoivejärjestys
- ylitäyttö
Hakukelpoisuusvaatimuksissa kerrotun pohjakoulutuksen lisäksi sinulla tulee olla 24 kuukautta työkokemusta, ja sen tulee olla alalta, jolle on hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkinto on. Työkokemus tulee olla kertynyt lopullisen korkeakoulututkintotodistuksen myöntämispäivästä alkaen kevään haussa 31.7.2021 mennessä ja syksyn haussa 31.12.2021 mennessä. Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella. Työtodistukset tulee ladata hakemukselle 7.4.2021 kello 15.00 mennessä. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus.
Työkokemus lasketaan täysinä kuukausina. Sinun tulee muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voit saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.
Ammattikorkeakoulu hyväksyy työkokemukseksi myös aiemmin Suomessa suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankitun työkokemuksen. Myös tässä tapauksessa työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen tulee olla alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkintosi on.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että olet tai olet ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu (YEL = yrittäjäeläkevakuutus, MYEL = viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Opiskelijavalinta tehdään valintatehtävästä kertyvien pisteiden perusteella. Valintatehtävään kuuluu muun muassa kehittämistehtävän suunnitelma. Kehittämistehtävän tavoitteena tulee olla työelämän kehittäminen ja sen tulee osoittaa valmiutta itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön. Valintatehtävästä voit saada enintään 100 pistettä. Alin hyväksyttävä pistemäärä on 40 pistettä.
Valintatehtävän ohjeet julkaistaan helmikuussa 2021. Valintatehtävä tulee palauttaa yhteishaun hakulomakkeelle valintatehtävässä annettujen ohjeiden mukaisesti 7.4.2021 kello 15.00 mennessä. Opiskelijavalinnassa otetaan huomioon vain valintatehtävät, jotka on palautettu määräaikaan mennessä.
Valintatehtävän tulos on voimassa kyseisen haun ajan.
Valintakoeyhteistyö
TAMK ei ole mukana valtakunnallisessa valintakoeyhteistyössä. TAMKin seuraavat ylempi AMK -hakukohteet hyväksyvät kuitenkin toistensa valintatehtävien tulokset:
- Terveys- ja hyvinvointialojen ylempi AMK, Kliininen asiantuntija, Akuuttihoitotyö
- Terveys- ja hyvinvointialojen ylempi AMK, Kliininen asiantuntija, Mielenterveys- ja päihdetyö
- Terveys- ja hyvinvointialojen ylempi AMK, Sosiaali- ja terveysalan johtaminen
- Terveys- ja hyvinvointialojen ylempi AMK, Sosiaali- ja terveysalan asiakaslähtöinen kehittäminen
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Näin haet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Valintatehtävä
Valintatehtävä tulee palauttaa ohjeen mukaisesti 7.4.2021 kello 15.00 mennessä. Hakukohteiden valintatehtävien ohjeet löydät kootusti sivulta TAMKin ennakko- ja valintatehtävät ja valintakokeiden ennakkoaineistot, kevät 2021 (päivitetään ennen hakua).
Hakemusliitteet
Seuraavien todistuskopioiden tulee olla ladattuna hakemukselle 7.4.2021 kello 15.00:
- työtodistukset hakukelpoisuuden antavan tutkinnon jälkeisestä alan työkokemuksesta (min 24 kk)
- ulkomailla suoritettu tutkinto (todistuskopiot virallisine käännöksineen)
- opistoasteen tai ammattillisen korkea-asteen tutkinto
- mahdollisesta pakolaisstatuksesta kertovan viranomaispäätöksen (turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella) voi toimittaa postitse TAMKin hakijapalveluihin
Suomalaisella korkeakoulututkinnolla hakevan tulee liittää hakemukselle hakuaikana linkki korkeakoulututkinnon tietoihin Oma Opintopolun Omat opintosuoritukseni -palveluun. Linkin tulee olla voimassa 15.8. asti.
Tietoa liitteiden toimittamisesta löytyy myös sivulta Liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Opiskelemaan valittujen todistuskopiot
Jos tulet valituksi TAMKiin, etkä ole vielä liittänyt kopioita hakemuksellesi, lataa haussa käyttämiesi koulu- ja työtodistusten kopiot TAMKin hakemuksellesi 16.7.2021 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valinnan perusteena olevat todistukset. Kopioiden lisäksi TAMK tarkistaa valituksi tulleiden alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Katso tarkemmat tiedot: Näin otat opiskelupaikan vastaan.
Valinnan tulokset
Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolku-palvelussa viimeistään 9.7.2021. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Kaikille hakijoille lähetetään myös sähköinen tuloskirje. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat lisäksi sähköpostilla tiedon ja toimintaohjeet. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään keskiviikkona 16.7.2021 kello 15.00.
Yhteishaussa hakeneiden on mahdollista saada palautetta ennakkotehtävien ja valintakokeiden tuloksista (pl. rakennusarkkitehtien soveltuvuuskokeet). Pääset tästä linkistä kevään yhteishaun hakukohdekohtaisiin palauteaikoihin ja yhteystahoihin. Jos sinulla on kysyttävää valintakokeen tai ennakkotehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- saat tiedon paikasta sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi.
- lähetä kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Varasijavalinta
Varasijalla olevia hyväksytään koulutukseen järjestyksessä sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu. Etukäteen on mahdotonta tietää, kuinka monta hakijaa tullaan hyväksymään varasijalta. Paikkoja vapautuu esimerkiksi silloin, kun aiemmin hyväksytyt hakijat tulevat hyväksytyiksi ylempiin hakutoiveisiinsa tai eivät ota saamaansa opiskelupaikkaa vastaan. Jos tulet hyväksytyksi varasijalta saat tiedon sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen, joten muista seurata sähköpostiasi.
Varasijavalinta päättyy viimeistään 2.8.2021. Varasijavalinta voidaan myös päättää hakukohdekohtaisesti ennen tätä, jos uusia opiskelijoita ei enää valita varasijoilta koulutukseen.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Valintakokeen tai ennakkotehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli yhteishaussa viimeistään 23.7.2021 kello 15.00.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.