Hyppää pääsisältöön

Itseohjautuvuus ja kehollinen kokemuksellinen oppiminen

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

1 päivä

Toteutusaika

6.5.2022

Hakuaika

27.10.2021-10.4.2022

170 € (sis. alv 24 %)

Kampus

TAMK Pääkampus

Kaupunki

Tampere

Koulutusala

Terveys ja hyvinvointi

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opetustapa

Lähiopetus

Opintojen taso

Muut opinnot

Kehollisuus, itseohjautuvuus ja kehollinen kokemuksellinen oppiminen kuntoutuksessa – teoriaa ja käytäntöä

Itseohjautuvuus kuntoutuksessa merkitsee kuntoutujan vastuunottoa itsestä, oman toiminnan reflektointia sekä kykyä säädellä omaa tekemistä vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Itseohjautuvuuden vahvistuminen mahdollistaa kuntoutuksen onnistumista ja vaikuttavuutta.

Keholliseen kokemukselliseen oppimiseen sisältyy ajatus tietoisuuden edistämisestä omasta kehollisesta läsnäolosta, kehollisista tuntemuksista ja niiden hallinnasta. Tavoitteena on kehon sisäisen aistijärjestelmän kautta oppia tunnistamaan itselle sekä haitalliset että tarkoituksenmukaiset toimintamallit. Kehollinen tietoinen harjoittelu lisää uudenlaista ymmärrystä oman kehon toiminnasta ja tukee siten liikkumisen ja toimintakyvyn onnistumista.

Koulutus tarjoaa keinoja erilaisten toiminnallisten ongelmien kuntoutukseen.
Koulutus vahvistaa myös kirjaamisen täsmäyttämistä, kuntoutuksen tavoitteenasettelua sekä tavoitteiden arviointia.

Järjestämme koulutuspäivän 6.5.2022 klo 9–16 Tampereella Kauppi Sports Centerin tiloissa, Kuntokatu 17. Koulutuksen hinta on 170 €.

Koulutuspäivän aikana käsiteltäviä teemoja ovat:

• Itseohjautuvuus, sen merkitys ja vaikuttavuus kuntoutusprosessissa
  • Kehollisuus fenomenologisessa ja neurotieteellisessä viitekehyksessä
  • Keho-orientoitunut toiminta
  • Malapdiivisen toiminnan tunnistaminen
  • Kehollinen kokeminen kuntoutusprosessissa

Kouluttaja:

Mikko Patovirta, Väitöskirjatutkija, TtM, ft (psyk.fys)

Mikko työskentelee pääasiassa pitkittyneiden kipujen kuten CRPS:n ja kroonistuneen migreenin kanssa, neurologisten toimintakykyongelmien, post-traumaattisten stressioireistojen sekä ahdistuneisuus- ja väsymysoireistojen parissa. Hän luennoi ja kouluttaa terveydenhuollon ammattihenkilöstöä psykofyysiseen näkökulmaan.

Tule mukaan Mikko Patovirran toiseen koulutuspäivään edullisesti!

Mikko Patovirta kouluttaa 5.5.2022 aiheesta Vireystilojen säätelykeinot ylikuormitustiloissa sekä post-traumaattisissa stressioireistoissa. Voit ilmoittautua samalla kertaa kumpaankin koulutukseen.

Tutustu koulutukseen Vireystilojen säätelykeinot ylikuormitustiloissa sekä post-traumaattisissa stressioireistoissa

Osallistuessasi molempiin peräkkäisiin koulutuspäiviin, koulutusten yhteishinta sinulle on 300 € (sis. alv 24 %).