Hyppää pääsisältöön

Opiskelupaikan myöntämisen rajoitukset

Jos tällä hetkellä olet, tai olet aiemmin ollut Tampereen yliopiston (tai ent. Tampereen teknillisen yliopiston) tutkinto-opiskelija, uuden opiskeluoikeuden myöntämiseen opiskelijavalinnan kautta liittyy yliopiston tutkintosäännöstä (luku 4, §11) johtuvia rajoituksia. Huomioithan tällä sivulla esitetyt rajoitukset ja tutustut esimerkkeihin.

(Jos olet ainoastaan suorittamassa tai aiemmin suorittanut esimerkiksi avoimia yliopisto-opintoja ilman tutkinnonsuoritusoikeutta, nämä rajoitukset eivät koske sinua.) 

Huomaathan myös hakukohteen valintaperusteissa olevat kriteerit opiskelijavalinnalle ja opiskelupaikan myöntämiselle. Tämän sivun sisältö koskee ainoastaan tutkintosäännöstä johtuvia rajoitteita.

Opiskeluoikeuden palautus ja lisäajan hakeminen

Et voi saada lisäaikaa umpeutumassa olevaan tutkinnonsuoritusoikeuteesi hakemalla uudelleen samaa oikeutta. Jos opintojen suoritusaika on loppumassa, tulee sinun anoa lisäaikaa opinnoillesi. Jos sinulta puolestaan on jäänyt lukuvuosi-ilmoittautuminen tekemättä, sinun tulee opiskelijavalintaan osallistumisen sijasta hakea opiskeluoikeuden palautusta.