Hyppää pääsisältöön
Etäfysioterapia

Etänä toteutettava fysioterapia

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

1,5 päivää

Toteutusaika

21.4.2023-12.5.2023

Hakuaika

1.8.2022-31.3.2023

Hinta

250 € (sis. alv 24 %)

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Sosiaali- ja terveysala

Koulutusala

Terveys ja hyvinvointi

Opetusmenetelmät

Etäopetus

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opintojen taso

Muut opinnot

Voiko osan fysioterapeutin työstä toteuttaa etänä? Kyllä voi!

Tule harjoittelemaan  ja lähde rohkeasti käyttämään etäfysioterapiaa osana fysioterapian toteuttamista.

Fysioterapeutit voivat käyttää digitaalista etäpalvelua yhtenä menetelmänä työssään. Fyysisen vastaanoton ja etänä toteutettavan vastaanoton yhdistelmä, hybridiratkaisu, voi olla jopa paras ja tehokkain tapa toteuttaa fysioterapiaa.

Ennen kuin fysioterapia tai työfysioterapia toteutetaan etänä, on tärkeää arvioida rajoitukset ja hyödyt etukäteen. Teknologian käyttöönottoon ja etäpalvelun harjoitteluun tulee varata aikaa. Parhaimmillaan fysioterapiakäynti etänä toteutettuna on kustannustehokas ja vaikuttava toimintatapa.

Etäfysioterapian koulutus on tarkoitettu julkisella ja yksityissektorilla työskenteleville fysioterapeuteille, työfysioterapeuteille ja OMT-terapeuteille, soveltuen myös toimintaterapeuteille. Koulutuksen antia voi soveltaa kaikilla fysioterapian erikoisaloilla. Toteutamme koulutuksen kokonaan etäyhteyksin.

Sisältö:

  • ennakkotehtävä (ota selvää oman työpaikkasi etätyön mahdollistavasta teknologiasta) 
  • 21.4. klo 9-16 kontaktipäivä etäyhteydellä
    • alustus etätyön toteutuksesta
    • case-harjoittelua etätyön toteuttamisesta fysioterapeutin, asiakkaan ja tarkkailijan roolissa sekä kokemuksen referointi harjoittelun jälkeen
  • välitehtävä
  • 12.5. klo 8:30-12:30 kontaktipäivä etäyhteydellä
    • kokemusten jakaminen ryhmässä

Koulutuksen jälkeen olet rohkeampi  ja harjaantuneempi hyödyntämään etäfysioterapiaa osana työtäsi. Vuorovaikutustaitosi etätyössä kehittyvät, samoin kuin tutkiminen ja asiakkaan ohjeistaminen.

Kouluttaja:

Hannele Rekilä, FT, työfysioterapeutti

Hannele Rekilä on toiminut Terveystalon Digityöterveydessä työfysioterapeuttina kaksi ja puoli vuotta. Asiakastyön ja työpaikkaan kohdistuvat käynnit tapahtuvat videon välityksellä.
Hannele on tehnyt etäfysioterapiaa jo aiemmin kivijalkatyössään ja ollut mukana pilotoimassa etävastaanottoa. Hänen kokemuksensa mukaan etäpalvelu toimii hyvin työterveyshuollossa (suoravastaanotto, asiakastyö, postoperatiiiviset kuntoutujat, psyfy-asiakkaat, ohjaus- ja neuvonta, testaukset jne.), miksei myös julkisella puolella ja yksityissektorilla.

"Anna vaihtoehdolle mahdollisuus ja tule tutustumaan etäfysioterapian toteuttamiseen!"