Täydennyskoulutus

Etä- ja hybridityön koulutukset ja valmennukset

Miten onnistua ja voida hyvin yksin ja yhdessä, kun työn muoto on etä- tai hybridityö?

Korona yllätti, myös etätyöllä. Työpaikoille syntyi siihen liittyviä käytäntöjä pakon sanelemina ja pikavauhdilla ilman suunnitelmallisuutta ja harkintaa. Usein entiset toimintamallit ja käytännöt pyrittiin säilyttämään ennallaan, vaikka toiminta siirtyi työpaikalta koteihin.

Sen seurauksista on jo alkanut kertyä käytännön kokemusta, niin myönteistä kuin kielteistäkin. Kuormituksen ja voimavarojen jakautuminen työpaikoilla on muuttunut, kun osa tekee etätyötä ja osa lähityötä.

Etätyö on tullut jäädäkseen. Se muuttaa työn tekemistä monella tapaa.
Vähäisin ei ole kysymys, miten käytämme arvokkaimman laatuajan eli ajan, jonka olemme työpaikalla yhdessä?

  • Mitä silloin tehdään?
  • Miten esimiestyö muuttuu?
  • Lähdetäänkö työtiloilla tukemaan tai ehkä jopa luomaan uutta tapaa tehdä työtä?
  • Mitä etä- ja lähityön yhdistävä hybridityö on käytännössä?
  • Miten etätyöjärjestelyt vaikuttavat työnantajakuvaan?

Kuka tietää. Odottamaan ei kannata jäädä, vaan lähteä sukeltamaan uuteen maailmaan jo nyt. Me tarjoudumme mukaan kumppaniksi.

Etä- ja hybridityössä onnistumisessa pitää ottaa huomioon niin yksilön kuin tiimin työnteon tarpeet ja näiden johtaminen. Näihin näkökulmiin nojaten olemme rakentaneet valmennuksia, jotta sinä voit onnistua:

Päivi Mäkelä Tampereen yliopistolta haastattelee Teemu-Taavetti Toivosta Pirkanmaan pelastuslaitokselta covid-19 tuoman etätyön haasteista johtamisessa ja miten se on vaikuttanut hänen työhönsä pelastuspäällikkönä Pirkanmaan pelastuslaitoksella.

Lue myös Päivi Mäkelän kirjoittama blogikirjoitus: Suunnistusta etätyön ihmeellisessä maailmassa kohti sekä että -työelämää

Kysy lisää etä- ja hybridityön kehittämisestä ja koulutuksista

Sinua saattaisi kiinnostaa myös