Hyppää pääsisältöön

Energiamurroksen DI-ohjelma

Tampereen yliopisto

Opiskele energiamurroksen osaajaksi Tampereella

Haluatko kehittää tekniikan avulla uusia hiilineutraaleja ratkaisuja kestävämmän maailman turvaamiseksi? Tampereen yliopistossa voit opiskella laaja-alaiseksi energiamurroksen osaajaksi sekä päästä rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta. Lue lisää ja hae Suomen ensimmäiseen energiamurroksen yliopistokoulutukseen!

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Ainutlaatuinen koulutus kestävämmän maailman rakentajille

Energiamurros tarkoittaa siirtymistä fossiilivapaaseen ja hiilineutraaliin sähköenergian tuotantoon sekä fossiilisten polttoaineiden korvaamista sähköllä, biopolttoaineilla ja synteettisillä polttoaineilla lämmityksessä, liikenteessä, työkoneissa ja teollisuusprosesseissa.

Energiamurroksen DI-ohjelmaan voi hakea suoritettuaan tekniikan kandidaatin tai muun alemman korkeakoulututkinnon sähkötekniikasta, energiatekniikasta tai lähialalta. Kaksi vuotta kestävässä diplomi-insinöörin tutkinnossa opiskelija suuntaa osaamisensa valitsemaansa syventymiskohteeseen, kuten sähköenergiajärjestelmiin, sektori-integraatioon tai sähköistyviin koneisiin ja prosesseihin.

Energiamurroksen osaajille on kysyntää lukuisilla aloilla

Energiamurros on valtava muutos, joka koskettaa meitä kaikkia. Sen toteuttamiseen tarvitaan uutta laaja-alaista osaamista. Energiamurroksen taustalla on tarve ilmastonmuutoksen hillitsemiselle, mutta tämänhetkinen geopoliittinen tilanne ja energiakriisi ovat kiihdyttäneet muutoksen tarvetta entisestään. Energiamurroksen osaajille onkin kasvava kysyntä monilla eri aloilla niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Teemme opintojen aikana tiivistä yhteistyötä teollisuuden kanssa esimerkiksi diplomitöiden, harjoitustöiden ja vierailuluentojen muodossa. Näin saat jo opintojen aikana arvokasta ymmärrystä ja verkostoja työelämästä.