Hyppää pääsisältöön

Eläinlääkäreiden ja klinikkaeläinhoitajien työssäjaksamisen tukeminen

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

2 päivää

Toteutusaika

3.11.2023-15.11.2023

Hakuaika

1.1.2023-8.10.2023

Hinta

370 € (sis. alv 24 %)

Kampus

TAMK Pääkampus

Kaupunki

Tampere

Koulutusala

Terveys ja hyvinvointi

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opetustapa

Monimuoto-opetus

Opintojen taso

Muut opinnot

Vahvista omaa työssäjaksamistasi

Koulutuksen tavoitteena on tukea eläinlääkäreiden ja -hoitajien työssäjaksamista sekä fyysisesti että henkisesti vaativassa työssä. Saat koulutuksesta keinoja vireystilojen havainnointiin ja säätelyyn kehollisuuden kautta. Tavoitteena on myös oppia armollisuutta itseä kohtaan ja löytää itsemyötätunnon keinoja.

Koulutus sopii eläinlääkäreille ja klinikkaeläinhoitajille. Mikäli ryhmässä on tilaa, voimme ottaa mukaan myös pian valmistuvia eläinlääkäri- tai eläinhoitajaopiskelijoita.

Koulutuksen sisältö ja aikataulu:

Koulutus koostuu kahdesta koulutuspäivästä ja niiden välissä tehtävästä välitehtävästä. Lähipäivinä opiskelu tapahtuu Tampereen ammattikorkeakoululla, osoitteessa Kuntokatu 3.

1. Koulutuspäivä

3.11.2023 klo 10–17

  • stressi 
  • vireystilat ihmisillä ja eläimillä 
  • työssä jaksaminen, työuupumus ja kehomielen reaktiot 
  • kehotietoisuus ja sen harjoittaminen 
  • erityiset kuormitustekijät eläinlääkäreiden ja klinikkaeläinhoitajien työssä

2. Koulutuspäivä

15.11.2023 klo 10–17

  • psykofyysinen näkökulma työkyvyn ylläpitämiseen 
  • kehotietoisuus ja oma harjoittaminen 
  • keinoja palautumiseen, itsehoitomenetelmiä 
  • työnohjauksen mahdollisuudet 

Kouluttajat:

Laura Mannila 

psykoterapeutti, työnohjaaja, psykofyysisen psykoterapian kouluttaja 

Laura on psykofyysiseen psykoterapiaan erikoistunut psykoterapeutti, työnohjaaja ja kouluttaja. Hänellä on ollut yksityisvastaanotto Turussa vuodesta 2007.

Lauran erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat keho-mieli -yhteys, sanaton vuorovaikutus, autonominen hermosto sekä stressin, tunteiden ja vireystilojen säätely. Laura kouluttaa psykofyysistä näkökulmaa ja menetelmiä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ympäri Suomen. Lisäksi hän toimii vierailevana kouluttajana eläinavusteisen työskentelyn täydennyskoulutuksissa.

Laura työskentelee myös hevosavusteisesti oman hevosensa kanssa ja opiskelee itse parhaillaan luonto- ja eläinavusteista työnohjausta. Lauralta on ilmestynyt yhdessä Katariina Alongin kanssa kirja "Tunnetaitoja hevosihmisille" (ReadMe 2021). 

Maria Maljanen 

TtM, psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti, NPL-practitioner 

Maria on psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti. Hän on toiminut fysioterapeuttina mm. vanhustyössä, saattohoitotyössä ja yksityisellä sektorilla lasten ja nuorten mielenterveysongelmien parissa.

Tällä hetkellä Maria toimii Tampereen ammattikorkeakoulussa fysioterapian lehtorina ja vastaa muun muassa psykofyysisen lähestymistavan täydennyskoulutuksista.

Marialla on kaksi australianpaimenkoiraa, joista toisen hän on kouluttanut kasvatus- ja kuntoutuskoiraksi vanhustyöhön. Maria on toiminut myös Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n koulutuksissa kouluttajana.  

Opiskelijoiden palautteita edellisestä koulutuksesta:

"Todella antoisa koulutus, itse lähipäivät olivat melkeinpä kuin terapiaa, ja molemmista päivistä tuli kotiinviemiseksi hyviä käytännönläheisiä keinoja kiireenkin keskellä parantaa omaa työhyvinvointia."
 

"Tämä koulutus kantaa pitkälle ja tällaista tarvitaan enemmän! Iso plussa siitä, ettei koko päivää tarvinnut istua, teoriaa ja kehollisia harjoituksia oli vuoron perään."

Tree – Jatkuvan oppimisen palveluiden logo ja naurava nainen.

Tervetuloa oppimisen jatkoille

Meillä opiskelu on niin kivaa, että siihen voi jäädä koukkuun.