Täydennyskoulutus

Eläinlääkäreiden ja klinikkaeläinhoitajien työssäjaksamisen tukeminen

Toteutusaika

Hakuaika

295 € (sis. alv 24 %)

Kampus

TAMK Pääkampus

Kaupunki

Tampere

Koulutusala

Terveys ja hyvinvointi

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Toteutusmuoto

Monimuoto-opetus

Opintojen taso

Muut opinnot

Vahvista omaa työssäjaksamistasi

Koulutuksen tavoitteena on tukea eläinlääkäreiden ja -hoitajien työssäjaksamista sekä fyysisesti että henkisesti vaativassa työssä.

Saat koulutuksesta keinoja vireystilojen havainnointiin ja säätelyyn kehollisuuden kautta. Tavoitteena on myös oppia armollisuutta itseä kohtaan ja löytää itsemyötätunnon keinoja.

Koulutus sopii eläinlääkäreille ja klinikkaeläinhoitajille. Mikäli ryhmässä on tilaa, voimme ottaa mukaan myös pian valmistuvia eläinlääkäri- tai eläinhoitajaopiskelijoita.

Koulutuksen sisältö ja aikataulu:

Koulutus koostuu kahdesta koulutuspäivästä ja niiden välissä tehtävästä välitehtävästä. Lähipäivinä opiskelu tapahtuu Tampereen ammattikorkeakoululla, osoitteessa Kuntokatu 3.

1. Koulutuspäivä

23.9.2022 klo 10–17

• stressi
  • vireystilat ihmisillä ja eläimillä
  • työssä jaksaminen, työuupumus ja kehomielen reaktiot
  • kehotietoisuus ja sen harjoittaminen
  • erityiset kuormitustekijät eläinlääkäreiden ja klinikkaeläinhoitajien työssä

2. Koulutuspäivä

11.11.2022 klo 10–17

• psykofyysinen näkökulma työkyvyn ylläpitämiseen
  • kehotietoisuus ja oma harjoittaminen
  • keinoja palautumiseen, itsehoitomenetelmiä
  • työnohjauksen mahdollisuudet

Kouluttajat:

Laura Mannila

psykoterapeutti, työnohjaaja, psykofyysisen psykoterapian kouluttaja

Laura on psykofyysiseen psykoterapiaan erikoistunut psykoterapeutti, työnohjaaja ja kouluttaja. Hänellä on ollut yksityisvastaanotto Turussa vuodesta 2007.

Lauran erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat keho-mieli -yhteys, sanaton vuorovaikutus, autonominen hermosto sekä stressin, tunteiden ja vireystilojen säätely. Laura kouluttaa psykofyysistä näkökulmaa ja menetelmiä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ympäri Suomen. Lisäksi hän toimii vierailevana kouluttajana eläinavusteisen työskentelyn täydennyskoulutuksissa.

Laura työskentelee myös hevosavusteisesti oman hevosensa kanssa ja opiskelee itse parhaillaan luonto- ja eläinavusteista työnohjausta. Lauralta on ilmestynyt yhdessä Katariina Alongin kanssa kirja "Tunnetaitoja hevosihmisille" (ReadMe 2021).

Maria Maljanen

TtM, psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti, NPL-practitioner

Maria on psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti. Hän on toiminut fysioterapeuttina mm. vanhustyössä, saattohoitotyössä ja yksityisellä sektorilla lasten ja nuorten mielenterveysongelmien parissa.

Tällä hetkellä Maria toimii Tampereen ammattikorkeakoulussa fysioterapian lehtorina ja vastaa muun muassa psykofyysisen lähestymistavan täydennyskoulutuksista.

Marialla on kaksi australianpaimenkoiraa, joista toisen hän on kouluttanut kasvatus- ja kuntoutuskoiraksi vanhustyöhön. Maria on toiminut myös Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n koulutuksissa kouluttajana.

Sinua saattavat myös kiinnostaa: