Hyppää pääsisältöön

Diabeteshoitotyön kliininen osaaminen: Diabeteksen hoidossa käytettävä teknologia

Tampereen ammattikorkeakoulu

Opintojen taso

Muut opinnot

Täydennyskoulutuksella varmuutta diabeteshoitotyöhön!

Koulutuksen tarkoituksena on vahvistaa osallistujan diabeteksen hoitotyön kliinistä osaamista ja ohjaustaitoja omahoidon tukemisessa ja hoidonohjauksessa.

Diabeteshoitotyön kliininen osaaminen edellyttää näyttöön perustuvaa välittömän potilastyön osaamista sekä kehittämisosaamista. Diabetestyön kliininen osaaminen -täydennyskoulutus koostuu 5 opintopisteen laajuisista moduuleista, joita opiskelija voi valita oman osaamistarpeensa mukaisesti.

Tämä moduuli keskittyy diabeteksen hoidossa käytettävään teknologiaan.

Kohderyhmä

Koulutus sopii korkeakoulututkinnon suorittaneille sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille ja ensihoitajille. Koulutus sopii myös vastaavan sosiaali- ja terveysalan opistotason tutkinnon suorittaneille.

Käytyäsi Diabeteksen hoidossa käytettävä teknologia -koulutuksen:

• hallitset tiedollisesti diabeteksen hoidossa käytettävän teknologian ja digitaaliset palvelut
  • osaat hyödyntää näyttöön perustuvia suosituksia, tutkimustietoa ja hyviä käytänteitä diabeteksen hoidossa käytettävään teknologiaan ja digitaalisiin palveluihin liittyen
  • osaat ohjata diabetesta sairastavaa omahoidossa käytettävien teknologisten apuvälineiden käytössä
  • osaat hyödyntää teknologiaa ja digitaalisia palveluja diabetesta sairastavan hoidonohjauksessa ja omahoidon tukemisessa

Koulutuksen sisällöt:

• teknologia diabeteksen hoidossa ja omahoidossa
  • insuliinihoidossa käytettävä teknologia (insuliinipumppu)
  • hoidon seurannassa käytettävä teknologia (glukoosisensoroinnit)
  • teknologia diabeteshoitotyössä
  • hoidon seurannassa käytettävä teknologia
  • hoidonohjauksessa käytettävä teknologia
  • digitaaliset palvelut diabeteksen omahoidon tukena

Täydennyskoulutus sisältää kaksi lähipäivää: 3.10. sekä 8.11.2022.

Lisäksi koulutukseen kuuluu itsenäistä opiskelua digitaalisia oppimisympäristöjä hyödyntäen.

Kouluttajana toimii TAMKin yliopettaja Tuula-Maria Rintala (p. 050 311 9703 | tuula-maria.rintala [at] tuni.fi)

Ilmoittaudu mukaan diabeteshoitotyön koulutukseen!

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.2.2021 mennessä.Mikäli haluat kuulla myös muista vastaavista koulutuksistamme, tilaa Osaamisen kehittäjät -uutiskirje.

Tutustu myös muihin diabetesmoduuleihin!