kuvituskuva data ja analytiikka teemasta
Täydennyskoulutus

Data ja analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä

Datan merkitys liiketoiminnan kehittämisessä on jo yleisesti tunnistettu asia. Kuitenkin vasta datan onnistunut analysointi tuo aitoa kilpailuetua. Varmista yrityksesi kilpailukyky nyt! Koulutuksemme tarjoaa sinulle yhdistelmän tutkittua tietoa ja yrityselämän case-esimerkkejä datavetoisesta liiketoiminnasta.

Koulutusohjelman aikana haemme vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

• Kuinka johtaminen ja liiketoiminnan kehittäminen muuttuu datavetoisessa liiketoimintaympäristössä?
  • Mitä mahdollisuuksia data-analytiikka tuo organisaatiollesi?
  • Minkälaista potentiaalia datamassat kätkevät sisäänsä?
  • Mitä data-analytiikka tarkoittaa käytännön tekemisessä ja miten se muuttaa toimintatapoja?
  • Kuinka oikeanlainen data oikeassa paikassa voi olla avain organisaation menestymiseen?

Opintojen tavoitekesto

3 päivää

Opintojen laajuus

5 op

Kampus

Hervannan kampus

Kaupunki

2750 euroa + alv 24%

Tutkintotaso

Muut opinnot

Datavetoinen liiketoiminta ja sen mahdollisuudet

• Tutustuminen data-analytiikan ja Big Datan maailmaan: mitä uusia mahdollisuuksia meillä on käytettävissämme?
  • Datan käyttöön ja analysointiin liittyvät termit haltuun
  • Liiketoiminta murroksessa – miten tiedolla johdetaan nopeammin, paremmin, asiakaslähtöisemmin?
  • Liiketoimintatiedon hallinnan kulttuurin luominen organisaatiossa
  • Kevyet lähdöt – miten pääsen nopeasti alkuun?
  • Data Driven Business nyt ja tulevaisuudessa
  • Teknologiat pähkinänkuoressa

Analytiikka ja visualisointi liiketoiminnan kehittämisessä

• Visualisoinnin tuomat uudet näkökulmat liiketoimintaan
  • Miten näkymätön tehdään näkyväksi datapohjaisilla visualisoinneilla?
  • Visuaalinen analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä - miksi, mitä ja miten?
  • Vuorovaikutus datan kanssa ja visualisoinnin työkalut
  • Tarinankerronta busineksen vauhdittajana
  • Ennakoivan analytiikan mahdollisuudet liiketoiminnassa eri toimialoilla
  • Mitä voidaan ennakoida ennakoivalla analytiikalla?

Kohti muutosta – datavetoisen liiketoiminnan kehittämistä

• Datavetoiset innovaatiot
  • Kehittämistöiden esittelyt
  • Koulutuksen keskeisten löydösten ja oivallusten kokoaminen

Kohderyhmä

Koulutus on suunniteltu liiketoiminnan kehittämisestä vastaaville henkilöille kaikilla toimialoilla sekä teknologiaosaajille, jotka haluavat täydentää osaamistaan liiketoiminnan ja johtamisen näkökulmalla. Koulutus soveltuu myös osaksi Executive MBA-opintoja.

Opetusjärjestelyt

Kouluttajina toimivat Tampereen yliopiston data-analytiikan asiantuntijat sekä yritysmaailman gurut Janne Suomalainen (Solutive Oy), Mikko Haikonen (Solita Oy) ja Teemo Tebest (Yle). Heidän lisäkseen omaa näkemystään ja kokemustaan koulutukseen tuovat case-puhujat.

Ajankäyttö

Koulutus on mahdollista suorittaa kolmella eri tavalla:

• Kevennetysti eli osallistumalla vain koulutuspäiviin ja hakemalla niistä uudet ideat
  • Syvennetysti (5 op) eli osallistumalla koulutuspäiviin ja syventämällä osaamista annettujen tehtävien pohjalta
  • Tuloksellisesti (10 op) eli edellä mainittujen lisäksi työstämällä omalle organisaatiolle kehittämistyön, jolla koulutuksessa saadut uudet opit jalkautetaan suoraan käytäntöön ja liiketoiminnan kehittämiseen

Lisätietoa

Lisätietoja koulutuksesta antaa projektipäällikkö Tanja Mönkkönen, puh. 050 447 8433, tanja.monkkonen@tut.fi.
Kysy myös yrityskohtaista toteutusta!

Maksuehto

Hinta sisältää aamu- ja iltapäiväkahvin sekä lounaan koulutuspäivien aikana. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista matka- ja majoituskuluistaan.

Perumisehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. Mikäli osallistumista ei peruuteta eikä osallistuja saavu tapahtumaan, veloitetaan koko maksu. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa kollegalle. Pidätämme oikeuden perua, siirtää ja muuttaa koulutusta.