kuvituskuva datatyökalut teemasta
Täydennyskoulutus

Data-analytiikan työkalut: Power BI, Tableau ja Qlik Sense

Onko tavoitteenasi laadukas, analysoitu, visuaalisesti esitetty liiketoimintatieto päätösten tueksi ja kilpailuedun saavuttamiseksi? Koulutuksessa pääset tutustumaan kolmeen johtavaan Business Intelligence -ratkaisuun.

Huippuasiantuntijat tutustuttavat sinut Power BI, Tableuau ja QlikSense -data-analytiikan työkaluihin, joita pääset testaamaan hands-on. Omalle koneellesi asennettavat testilisenssit kuuluvat koulutuksen hintaan. Koulutus sopii kaikille liiketoimintatiedon parissa eri toimialoilla työskenteleville eikä edellytä koodaustaitoja.

Koulutuksen hyödyt

• Data-analytiikan työkalut tarjoillaan sinulle helposti omaksuttavassa muodossa.
  • Pääset tekemään runsaasti itse erilaisten esimerkkien avulla.
  • Saat esimerkkejä visuaalisesti näyttävistä esityksistä päätöksenteon tueksi.
  • Pystyt vertailemaan eri työkaluja ja valitsemaan yrityksellesi parhaiten sopivan.
  • Saat kullanarvoisia vinkkejä ja neuvoja kokeneilta kouluttajilta.
  • Voit hyödyntää uutta osaamistasi välittömästi.

Opintojen tavoitekesto

3 päivää

Opintojen laajuus

5 op

Kampus

Hervannan kampus

Kaupunki

1350 euroa + alv 24%

Tutkintotaso

Muut opinnot

Microsoft Power BI

• Johdatus Power BI Desktop -työkaluun
  • Datan lataus ja muokkaus
  • Visualisoinnit
  • Useiden eri taulujen yhdistäminen
  • Johdatus laskentaan
  • Raportin julkaiseminen Power BI –pilvipalveluun

Tableau

• Johdatus Tableau -työkaluun
  • Datan kytkeytyminen, muokkaus ja tallennus
  • Tehokkaat ja havainnollistavat visualisoinnit
  • Perustason laskutoimitukset
  • Referenssiviivojen, ryhmien, korien, hierarkioiden, luokittelujen, joukkojen ja suodattimien käyttö
  • Kenttien lisäykset, poistot ja nimenmuutokset
  • Tableau -visualisointien kokoaminen interaktiivisiin dashboardeihin ja julkaisu

Qlik Sense

• Mikä erottaa Qlik Sensen muista analytiikkavälineistä?
  • Qlik Senseen tutustuminen valmiin sovelluksen avulla loppukäyttäjän näkökulmasta
  • Oman sovelluksen rakentaminen kehittäjän näkökulmasta:
    • Datan yhdistäminen eri tiedoista
    • Graafien tekeminen helpostin hyödyntäen Drag and Drop -toiminnallisuutta
    • Paikkatiedon hyödyntäminen
    • Uuden datasetin lataaminen Qlik DataMarketista
    • Data Storytellingin luominen
    • Sovelluksen vieminen Qlik Cloudiin ja jako muille
  • Yhteenveto ja Q&A

Kohderyhmä

Data-analytiikan työkalut -koulutus sopii jokaiselle, joka haluaa päästä alkuun koulutuksessa käsiteltävien analytiikkaohjelmistojen käytössä. Ilmoittaudu mukaan, jos tarvitset työssäsi datan käsittelytaitoa ja arvostat visuaalista esitystapaa, helppoa tiedon keräämistä ja näppärää jakamista!

Opetusjärjestelyt

Kouluttajina toimivat:
Power BI - Päivi Pulkkinen, Onsight Oy
Tableau - Tapani Paajoki, Solutive Oy
Qlik Sense - Joni Borgström, Pengon Oy

Esitietovaatimukset

Opetusmateriaali

Osallistujalla täytyy olla mukanaan koulutuksessa oma kannettava tietokone, johon on asennettuna kukin opeteltava ohjelmisto ennen koulutuspäivää. (Huomioithan, että Power BI – ja Qlik Sense -desktopit eivät sellaisenaan toimi Mac-koneissa.) Tarkemmat ohjeet vaadittavista ohjelmistoista lähetetään osallistujille ennen koulutuksen alkua. Lisenssejä ohjelmistoihin ei kuitenkaan tarvitse hankkia.

Lisätietoa

Lisätietoja koulutuksesta antaa projektipäällikkö Tanja Mönkkönen, puh. 050 447 8433, tanja.monkkonen@tut.fi.
Kysy myös yrityskohtaista toteutusta!

Maksuehto

Hinta sisältää aamu- ja iltapäiväkahvin sekä lounaan kahden ensimmäisen koulutuspäivän aikana, ja aamupäiväkahvin viimeisenä koulutuspäivänä. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista matka- ja majoituskuluistaan.

Perumisehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. Mikäli osallistumista ei peruuteta eikä osallistuja saavu tapahtumaan, veloitetaan koko maksu. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa kollegalle. Pidätämme oikeuden perua, siirtää ja muuttaa koulutusta.