Opiskelijat

Avoin yliopisto

Opiskelemalla avoimia yliopisto-opintoja voit tutustua eri aineiden opintoihin ja löytää oman alasi. Voit hyödyntää esimerkiksi välivuotta opiskelemalla tavoitteellisesti yliopisto-opintoja avoimen yliopiston kautta ja kerryttää opintopisteitä myöhempiä tutkinto-opintoja varten. Tampereen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden suorittaa opintoja laajasta yliopiston tarjonnasta. Voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja, opintokokonaisuuden tai useammankin.

Avoin yliopisto on erinomainen mahdollisuus myös sinulle, joka haluat syventää osaamistasi jossain teemassa sekä kehittää itseäsi asiantuntijana tai opiskella muuten vaan harrastusmielessä. Meillä voi opiskella tutkintojen osia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta ja perehtyä ajankohtaisiin ilmiöihin oman kiinnostuksen mukaan.

Ajankohtaista avoimen yliopiston lukuvuoden 2020-21 hausta

Lukuvuoden 2020-21 hakuajat

Haku syksyn opintoihin (haku alkaa 5.8.20 klo 10)
5.-12.8.2020 (1. periodilla 1.8.-18.10.2020 alkavat opinnot)
5.8.-27.9.2020 (2. periodilla 19.10.-31.12.2020 alkavat opinnot)

​Haku kevään opintoihin
18.11.-13.12.2020 (3. periodilla 1.1.-7.3.2021 alkavat opinnot)
18.11.-14.2.2021 (4. periodilla 8.3.-31.5.2021 alkavat opinnot)

Tekniikan alan lyhyelle väylälle haku on 3.8.-16.8.2020. Tutustu lyhyen väylän tietoihin.

Hakeminen toteutukseen tai opintokokonaisuuteen

Syksyn 2020 haussa avoimen yliopisto-opetuksen opintoihin haetaan joko tietyn opintojakson toteutukseen tai useammasta opintojaksosta koostuvaan opintokokonaisuuteen.

Opintojaksolla saattaa olla useita eri toteutuksia: voit opiskella samassa lähiopetusryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa tai vaihtoehtona saattaa olla esimerkiksi mahdollisuus suorittaa opintojakso itsenäisenä opiskeluna tenttimällä tai kirjoittamalla esseitä. Osa opinnoista on tarjolla verkko-opintoina.

Muista laatia HOPS ja ilmoittautua Sisussa

Uutta elokuusta 2020 alkaen:

Tampereen yliopistossa on elokuusta 2020 alkaen käytössä opiskelijatietojärjestelmä Sisu.   Myös avoimen yliopiston opiskelijan tulee laatia Sisussa henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) ja ilmoittautua siihen toteutukseen, johon on saanut opiskeluoikeuden.

Syksyllä Sisu-ilmoittautumisen aikataulu 1. periodin osalta 19.8.2020 ja 2. periodin osalta 11.10.2020 mennessä. Tarkemmat ohjeet Opiskelijan oppaasta.

Paljon mielenkiintoisia opintoja!

Voit opiskella mm. viestintää, historiaa, informaatiotutkimusta, kasvatustieteitä, kestävää kehitystä, kirjallisuustiedettä, vieraita kieliä sekä sosiaali- ja terveysalan opintoja. Voit valita opintoja laajasta kurssivalikoimasta teknologian alalta tai tarttua mahdollisuuksiin  hallintotieteiden, yhteiskuntatutkimuksen ja ympäristöpolitiikan opinnoissa.

Tervetuloa valitsemaan oma polkusi monipuolisesta koulutustarjonnastamme!

Opintotarjonta aloittain

Kulttuuri ja kielet

Tutustu tarjontaan

Tietojenkäsittely ja teknologia

Tutustu tarjontaan

Terveys ja hyvinvointi

Tutustu tarjontaan

Johtaminen, hallinto ja talous

Tutustu tarjontaan

Opetus ja kasvatus

Tutustu tarjontaan

Yhteiskunta

Tutustu tarjontaan

Tekniikka ja luonnontieteet

Tutustu tarjontaan

Kiinnostaako verkko-opiskelu?

Verkko-opinnot tarjoavat joustavan mahdollisuuden opiskella yliopisto-opintoja.

Tutustu tarjontaan

Vinkkejä hakuun ja opintojen aloittamiseen

Koulutustarjonta

Koulutustarjontaamme voit tutustua koulutushaussa.  Opintojen tarkat toteutustiedot päivittyvät lukuvuoden kuluessa.

Vinkkejä koulutushaun käyttöön

Tarkenna hakua -valikosta voit valita alan, opintojen tason (esim. perus- tai aineopinnot) tai vaikkapa opetustavan (lähiopetus, itsenäinen opiskelu, verkko-opinnot). Koulutustyyppinä tulee olla Avoin yliopisto.

Hae koulutuksia -kentän avulla voit hakea tietoa kirjoittamalla avoimeen kenttään aiheen, esimerkiksi psykologia tai psykol. Osa koulutuksista löytyykin parhaiten hakemalla tietoja käyttämällä osaa asiasanasta, esimerkiksi matem (matematiikan opintoja).

Yhdellä opintojaksolla voi olla useita eri toteutuksia, joissa on eri suoritustapoja ja -ajankohtia.

Koulutushaku

Haku opintoihin

Haku opintoihin tapahtuu avoimen yliopiston hakupalvelun kautta. Hakuajat vaihtelevat hakukohteittain, mutta päähakumme ovat elokuun alussa ja marras-joulukuussa. Tarkista tarkat hakuajat opetustarjontatiedoista. Joihinkin opintoihin on jatkuva haku eli voit hakeutua opintoihin läpi lukuvuoden. 

Opintoihin haetaan joko toteutuksittain tai opintokokonaisuuteen. Koulutushaussa kannattaa tutustua ensin eri vaihtoehtoihin ja valita sen pohjalta hakupalvelussa itselle sopivin vaihtoehto. Tarkemmat ohjeet hakemisesta Näin haet opintoihin -sivulla.

Näin haet opintoihin

Opiskelukäytännöt

Kaikki opiskelua koskevat ohjeet löydät Opiskelijan oppaasta.

Uuden opiskelijan kannattaa tutustua erityisen huolella Uuden opiskelijan muistilistaan, johon on koottu tärkeimmät asiat opintojen aloitukseen.

Saatuasi hyväksymisviestin opiskeluoikeudesta, tulee sinun laatia vielä opintotietojärjestelmä Sisussa henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) ja ilmoittautua siihen toteutukseen, johon opiskeluoikeus on myönnetty. Pyydämmekin tutustumaan Opiskelijan oppaan Sisu-ohjeisiin hyvin.

Opiskelijan opas

Yhteystiedot

Kysy lisää!

Sähköpostitse avoin.tau [at] tuni.fi
Puhelimitse 0294 520 200.