Hyppää pääsisältöön

Näyttöreitti valintaväylänä tutkinto-opiskelijaksi

Tampereen yliopistoon voi hakea opiskelemaan myös näyttöreitin kautta. Näyttöreitti voi toimia joko valintakokeen korvaajana tai ylimääräisenä valintaväylänä hakukohteesta riippuen. Näyttöreittivalinta on käytössä kevään toisessa yhteishaussa. Tällä sivulla voit tutustua hakukohteisiin ja näyttöreitteinä toimiviin opintojaksoihin.

Näyttöreitin kautta hakemisen edellytyksenä on, että hakija suorittaa näyttöreitiksi määritellyn opintojakson tietyin kriteerein. Tarkemmat tiedot suorituskriteereistä, valintaperusteista ja aikatauluista löydät kunkin hakukohteen hakukelpoisuusvaatimuksista ja valintaperusteista. Näyttöreitin kautta voi hakea vain kevään toisessa yhteishaussa.

Hakukohteet näyttöreitillä kevään 2022 toisessa yhteishaussa:

Näyttöreiteillä edellytettävien opintojen ilmoittautumisohjeet ja tarkemmat kuvaukset löydät opintojaksokohtaisista tiedoista. Ilmoittautuminen näyttöreittikursseille tapahtuu avoimen yliopiston kautta.

Näyttöreittinä toimivat opintojaksot:

 • Tilastotieteen johdantokurssi, Verkko-opetus (näyttöreittitoteutus) Hakuaika 1.3.2022 - 31.3.2022
 • Vektorit ja matriisit, Verkko-opetus (näyttöreittitoteutus) Hakuaika 1.3.2022 - 31.3.2022
 • Ohjelmointi 1: Johdatus ohjelmointiin, Verkko-opetus (näyttöreittitoteutus) Hakuaika 1.9.2021 - 28.2.2022
 • MOOC: Yhteiskunta tänään, kevät 2022 Ilmoittautumisaika 16.3.-30.3.2022 klo 15.00
 • Johdatus elinikäiseen oppimiseen ja kasvatukseen (näyttöreittitoteutus) Ilmoittautumisaika 16.3.-6.4.2022

Näyttöreitin kautta hakevan muistilista

 1. Tarkasta yllä olevista linkeistä itseäsi kiinnostavan näyttöreitin valintaperusteet, aikataulu ja tarkemmat ohjeet.
 2. Muista hakea kevään toisessa yhteishaussa kyseiseen hakukohteeseen!
 3. Hae ilmainen opiskeluoikeus avoimen yliopiston hakupalvelussa ilmoittautumalla hakukohteesi näyttöreittinä toimivalle kurssille. Seuraa sähköpostilla saamiasi ohjeita opintojen aloittamisesta ja käyttäjätunnuksesta. Voit aktivoida yliopiston käyttäjätunnuksen (tuni-tunnus) seuraavana päivänä opintoihin hyväksymisen jälkeen.
 4. Ilmoittaudu näyttöreittinä toimivalle kurssille SISU-järjestelmässä. Löydät avoimen yliopiston Sisu -ohjeet Opiskelijan oppaasta.
 5. Kirjaudu kurssialueelle (esim. Moodle/Plussa/Digicampus). Tarkista onko ennakkotehtäviä.
 6. Suorita kurssi kurssialueen ohjeiden mukaisesti.

Huomaathan, että opiskeluoikeuden hakemisen, kurssille kirjautumisen ja kurssin alkamisen aikataulut voivat vaihdella hakukohteesta riippuen. Tarkasta hakukohteesi aikataulut ajoissa ja tutustu valintaperusteisiin hakukohteen verkkosivun "Näin haet" -välilehdeltä.

Kysyttävää näyttöreittiopinnoista ja näyttöreittikurssille hakeutumisesta? Voit ottaa meihin yhteyttä joko laittamalla sähköpostia osoitteeseen avoin.tau [at] tuni.fi tai soittamalla numeroon 0294 520 200.

Kysyttävää tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta tai valintaperusteista? Voit ottaa meihin yhteyttä joko laittamalla sähköpostia osoitteeseen hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi tai soittamalla numeroon 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14)