Hyppää pääsisältöön
Kaksi opiskelijanaista iloisesti juttelemassa. He seisovat punaisen tiilirakennuksen parvekkeella.

Näyttöreitti valintaväylänä tutkinto-opiskelijaksi

Tampereen yliopistoon voi hakea opiskelemaan myös näyttöreitin kautta. Näyttöreitti voi toimia joko valintakokeen korvaajana tai ylimääräisenä valintaväylänä hakukohteesta riippuen. Näyttöreittivalinta on käytössä kevään toisessa yhteishaussa. Tällä sivulla voit tutustua hakukohteisiin ja näyttöreitteinä toimiviin opintojaksoihin.

Mikä on näyttöreitti?

Osa tutkintokoulutuksista tarjoaa avoimen yliopiston kautta mahdollisuutta suorittaa ns. näyttöreittiopintoja. Näyttöreitti tarkoittaa siis koulutuksen ennalta määrittämän opintojakson suorittamista ja sen perusteella tutkinto-opiskelijaksi hakemista.

Tutkinto-opiskelijaksi haetaan kevään toisessa yhteishaussa. Hakeminen edellyttää, että suorituksesi täyttää kyseiselle opintojaksolle asetetut kriteerit.

Näyttöreittiopintojaksolle osallistuminen ei edellytä sinulta aiempia yliopisto-opintoja. Opinnot ovat maksuttomia.

Tutustu tarkemmin hakukelpoisuuteen ja näyttöreittivalinnan perusteisiin

Koulutukset, joilla on näyttöreittivalinta kevään 2024 toisessa yhteishaussa

Alla olevissa koulutuksissa on käytössä näyttöreittivalinta kevään 2024 toisessa yhteishaussa:

Näyttöreiteillä edellytettävien opintojen ilmoittautumisohjeet ja tarkemmat kuvaukset löydät opintojaksokohtaisista tiedoista.

Lisätietoja

Tarkemmat tiedot suorituskriteereistä, valintaperusteista ja aikatauluista löydät kunkin haettavana olevan koulutuksen hakukelpoisuusvaatimuksista ja valintaperusteista.

Ilmoittautuminen näyttöreittiopintoihin tapahtuu avoimen yliopiston kautta. Ilmoittautumisohjeet löydät opintojakson tiedoista.

Muistilista näyttöreitin kautta opiskelemaan hakevalle

  1. Tarkista yllä mainittujen tutkintokoulutusten linkeistä itseäsi kiinnostavan koulutuksen valintaperusteet, aikataulu ja tarkemmat ohjeet.
  2. Hae maksuton opiskeluoikeus avoimen yliopiston hakupalvelussa. Ilmoittaudu koulutuksen näyttöreittinä toimivalle opintojaksolle avoimen yliopiston kautta.
  3. Seuraa sähköpostitse saamiasi ohjeita opintojen aloittamisesta ja käyttäjätunnuksesta. Voit aktivoida yliopiston käyttäjätunnuksen (tuni-tunnus) seuraavana päivänä opintoihin hyväksymisesi jälkeen. Huomioithan myös pakollisen tietoturvakoulutuksen
  4. Ilmoittaudu näyttöreittinä toimivalle opintojaksolle Sisu-opintotietojärjestelmässä. Löydät avoimen yliopiston Sisu-ohjeet Opiskelijan oppaasta.
  5. Kirjaudu kurssialueelle (esim. Moodle/Plussa/DigiCampus). Tarkista onko opintojaksolle ennakkotehtäviä, jotka sinun tulee tehdä.
  6. Suorita opintojakso kurssialueen ohjeiden mukaisesti.
  7. Muista hakea koulutuksen hakukohteeseen kevään toisessa yhteishaussa!
Lehtiö, kahvikuppi, pihlajanmarjoja

Yhteystiedot

Tarvitsetko neuvoja tai ohjausta opintojen suunnitteluun tai opintoihin hakeutumiseen? Otathan rohkeasti yhteyttä sähköpostitse avoin.tau@tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 200. Tutkinto-opiskelijaksi hakemisen kysymyksissä otathan yhteyttä yliopiston hakijapalveluihin. Hakijapalvelut tavoitat sähköpostitse hakijapalvelut.tau@tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 400.