avoimen amkin polkuopinnot

Avoimen AMKin polkuopinnot

Etkö saanut tutkinto-opiskelupaikkaa? Ei hätää, suorita polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa ja hae ensi vuonna uudestaan. Jos pääset sisään, suorittamasi opinnot luetaan hyväksi tutkintoon.

Valmistaudu seuraavaan hakukierrokseen

Seuraava haku tulossa kesällä 2020

 Syksyn 2020 polkuopintotarjonta julkaistaan maalis-huhtikuun aikana. Haku polkuihin alkaa heinäkuun lopun ja elokuun alun aikana

Mitä ovat avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot?

Avoimen AMKin polkuopinnot voivat toimia hakuperusteena ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Kun olet suorittanut 50–60 opintopistettä AMK-tutkintoon tai 15–30 opintopistettä YAMK-tutkintoon kuuluvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Hakiessasi YAMK-tutkintoon sinun pitää täyttää myös pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset. Suosittelemme suorittamaan polkuopinnot noin vuoden aikana.

Huomaathan, että vaaditun opintopistemäärän suorittaminen ei takaa pääsemistä tutkinto-opiskelijaksi. Se antaa kuitenkin mahdollisuuden hakea muihinkin ammattikorkeakouluihin kyseiseen koulutusohjelmaan, mikäli kyseiseen tutkintoon on mahdollista hakea erillishaussa. TAMKissa määritellään vuosittain, mihin tutkinto-ohjelmiin erillishaku avataan.

Polkuopinnoissa on rajallinen määrä aloituspaikkoja, ja täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin kerrota.

TAMKin läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopiskelijoiksi. TAMKin tutkinto-opiskelijana voit ilmoittautua mukaan opintojaksoille Pakin kautta.

Kuinka polkuopintoja suoritetaan?

Jos pystyt opiskelemaan täyspäiväisesti, tarjoamme valmiiksi suunniteltuja polkuopintoja, joissa erillishaussa vaaditun opintopistemäärän suorittaminen onnistuu vuodessa. Tällöin sinulla tulee olla mahdollisuus opiskella päiväsaikaan. Toteutamme osan polkuopinnoista monimuotokoulutuksina, jolloin lähiopetus sijoittuu iltoihin tai torstaista lauantaihin. Tarkemmat tiedot järjestämismuodosta löydät kunkin polkuopinnon kohdalta.

Suomenkielisissä opinnoissa vaaditaan hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa ja englanninkielisissä ohjelmissa vastaavasti sujuvaa englannin kielen osaamista. Suomenkielisten tutkinto-ohjelmien opetusmateriaali saattaa olla myös englanninkielistä.

Kuinka haen mukaan polkuopintoihin?

Polkuopintoihin hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella.

Avoimen AMKin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja on rajoitetusti ja paikkamäärä mainitaan kunkin polkuopintokokonaisuuden kuvauksessa. Kaikki hakijat saavat sähköpostin.

Harkitse ennen ilmoittautumista, salliiko nykyinen elämäntilanteesi kokopäiväisen opiskelun, ja onko sinulla siihen taloudellisia mahdollisuuksia. Avoimen AMKin opiskelijana et ole oikeutettu opintotukeen, ja vain harvoissa tapauksissa voit opiskella työttömyysetuudella. Poikkeuksena ovat tekniikan lyhyet polkuopinnot, jotka ovat laajuudeltaan alle 5 opintopistettä kuukaudessa, eivätkä ne siten vaikuta työttömyysetuuksiin.

Lyhytpolulla kohti insinööriopintoja

Insinööriopintojen puolella sinun on myös mahdollista opiskella kokopitkien polkuopintojen sijasta lyhytpolku. Lyhytpolun suorittamisen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa, ja suorittamasi opinnot hyväksiluetaan tutkintoon.

Ota meihin yhteyttä!

Merja Leinonen

Suunnittelija
p. 040 801 6173 | merja.leinonen [at] tuni.fi

Anne Kivelä

Suunnittelija
p. 050 311 9634 | anne.kivela [at] tuni.fi

Tiina Nilsson

Erikoissuunnittelija
p. 040 672 6344 | tiina.nilsson [at] tuni.fi

Tiina Hakkarainen

Kehittämispäällikkö
p. 050 563 5572 | tiina.hakkarainen [at] tuni.fi