Avoimen väylän haku

Jos olet jo suorittanut haluamasi alan opintoja avoimina yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoina, voit hakea opintojesi perusteella tutkinto-opiskelijaksi.

Koulutuksesta riippuen voit hakea, jos olet suorittanut

 • Ennalta määritellyt ns. väylä- tai polkuopinnot vaadituin kriteerein
 • Valintaperusteissa määritellyn määrän opintoja

Osiossa Näin haet avoimen väylän haussa on kuvattu hakumenettely ja osiosta Hakukelpoisuus avoimen väylän haussa näet tarkemmin, voitko hakea opiskelijaksi tämän haun kautta.

Avoimen väylän haku on 2.–16.5.2019 klo 15.00. Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun hakukohteisiin haetaan samaan aikaan, mutta eri hakulomakkeilla.

Syksyn 2019 hauista tiedotetaan keväällä 2019.

Kaikkiin koulutuksiin ei voi hakea lainkaan avoimien korkeakouluopintojen perusteella. Mikäli haku on mahdollinen, siitä on kerrottu kyseisen koulutuksen koulutuskortilla. Hakeutumisesta suorittamaan tarvittavia väyläopintoja löydät avoimen korkeakoulun sivuilta.

Näin haet avoimen väylän haussa

Avoimen väylän haussa hakeminen edellyttää, että olet suorittanut joko erikseen määritellyt ns. väylä- tai polkuopinnot tai valintaperusteissa määritellyn määrän avoimia opintoja vaadituin kriteerein. Tämän jälkeen voit hakea opintojesi perusteella tutkinto-opiskelijaksi seuraavasti:

 1. Perehdy vielä sen hakukohteen valintaperusteisiin ja -prosessiin, johon aiot hakea.
 2. Täytä hakulomake Avoimen väylän haun hakuaikana (2.5.-16.5.2019 klo 15.00) osoitteessa Opintopolku.fi.
 3. Jos hakulomake pyytää sinua lataamaan liitteitä, lataa pyydetyt liitteet hakulomakkeelle ohjeiden mukaisesti (ks. kohta Liitteet avoimen väylän haussa alla). Voit ladata liitteitä viikon ajan hakuajan päättymisestä, eli 23.5.2019 klo 15.00 asti.
 4. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku –palvelua säännöllisesti.
 5. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa ja ilmoittaudu lukuvuodelle.

 

Hakukelpoisuus avoimen väylän haussa

Koulutuksesta riippuen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän haussa jos olet suorittanut

 • Ennalta määritellyt ns. väylä- tai polkuopinnot vaadituin kriteerein
 • Valintaperusteissa määritellyn määrän opintoja vaadituin kriteerein

Tarkemmat tiedot hakukelpoisuudesta sekä vaadittavista opinnoista ja valintakriteereistä saat hakukohteen valintaperusteista. Kaikkiin koulutuksiin ei ole mahdollista hakea avoimien opintojen perusteella.

 

Liitteet avoimen väylän haussa

Kun haet tutkinto-opiskelijaksi Avoimen väylän haussa, hakulomake voi pyytää sinua toimittamaan liitteeksi mm. opintosuoritusotteen. Tampereen yliopiston tekniikan alan koulutuksiin haettaessa erillisiä liitteitä ei pyydetä. TAMKissa suoritetuista opinnoista ei TAMKiin haettaessa tarvitse liittää opintosuoritusotetta.

Jos liitteitä vaaditaan, voit ladata niitä hakulomakkeelle vielä viikon ajan hakuajan päättymisestä, eli 23.5.2019 klo 15.00 asti. Tarkemmat tiedot sinulta mahdollisesti vaadittavista liitteistä löydät hakukohteen valintaperusteista ja hakulomakkeelta.

Näin valmistelet ja lataat liitteet hakulomakkeelle

Lataa sinulta vaaditut liitteet sähköiselle hakulomakkeelle Opintopolku.fi:ssä seuraavasti:

 • Skannaa vaadittavan dokumentin kaikki sivut molemmin puolin tai ota niistä hyvälaatuiset kuvat. Varmista, että kuvista saa kunnolla selvää.
 • Yhden liitteen maksimikoko on 1GB. Sallitut tiedostomuodot ovat .txt, .jpeg, .png, .gif, .rtf, .pdf, .doc (word ja avoimet dokumenttiformaatit, .xlx, (excel ja avoimet dokumenttiformaatit).
 • Nimeä tiedostot muodossa dokumentti_sukunimi_etunimi, esim. opintosuoritusote_etunimesi_sukunimesi
 • Lataa tiedostot hakulomakkeelle määräaikaan mennessä. Seuraa sähköpostiasi ja varaudu täydentämään liitteitäsi pyydettäessä (huomaa myös roskapostikansio!)
 • Jos pyydämme sinulta täydennyksiä liitteisiisi ja hakulomakkeelle ladattavien liitteiden määräaika on umpeutunut, saat ohjeet liitteiden sähköpostitoimituksesta.