Hyppää pääsisältöön
Piirilevy

Automaatioteknologian ylempi tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Asiantuntijaksi automaatioteknologian alalle

Yritykset tarvitsevat asiantuntijoita, jotka tuntevat automaatioteknologia-alan mahdollisuudet.

Automaatioteknologian ylemmän tutkinto-ohjelman tärkeimpinä lähtökohtina ovat työelämän muuttuvat vaatimukset ja tyytyväinen loppuasiakas. Menestyminen automaatioteknologian muuttuvilla markkinoilla edellyttää asiakas- ja käyttäjälähtöisiä sekä kustannustehokkaita ja innovatiivisia teknologioita ja tuotteita. Kaikessa kehittämisessä ja suunnittelussa huomioidaan elinkaariajattelu, kestävä kehitys ja eettisyys.

Keskeisiä osaamisalueita opintojesi aikana ovat innovaatio- ja projektiosaaminen, teknologioiden suunnittelu- ja kehittämisosaaminen, tuotantoautomaatio- ja laadunvarmistusosaaminen, koneautomaatio-osaaminen, automaatiotekninen osaaminen, sähkömoottorikäyttöjen osaaminen sekä standardi- ja direktiiviosaaminen.

Opinnot koostuvat opinnäytetyönä suorittamastasi automaatioteknologian kehittämistehtävästä, syventävistä ammattiopinnoista, joilla kartutat automaatioteknologian tietojasi ja taitojasi. Vapaasti valittavien opintojen avulla voit vielä laajentaa osaamistasi kehittämistehtäväsi tai ammatillisten erityistarpeittesi mukaisesti.

Insinöörin ylempi AMK-tutkinto antaa sinulle valmiudet toimia automaatioteknologian asiantuntija-, suunnittelu- ja kehittämistehtävissä.
 

Tutustu uuteen tutkinto-ohjelmaan: Älyteollisuuden automaatioratkaisut