Automaatiotekniikka
Tutkinto-ohjelma

Automaatiotekniikan DI-ohjelma

Automaatiotekniikka

Automaatio ympäröi meitä kaikkialla

Työkaluja tulevaisuuden yhteiskunnan kehittämiseen automaation välinein.

Automaatiotekniikkaa sovelletaan laajasti tekniikassa ja taloudessa, ja automaation merkitys kasvaa koko ajan. Tampereen yliopiston automaatiotekniikan opinnot antavat sinulle työkalut ja osaamisen tulevaisuuden yhteiskunnan kehittämiseen automaation välinein.

Automaatiotekniikan diplomi-insinöörintutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella ja toteuttaa itsestään toimivia laitteita ja tehtaita sekä valita työhön parhaat menetelmät. Pystyt selvittämään monimutkaisten järjestelmien syy-seuraussuhteet ja etsimään ongelmiin ratkaisumalleja. Osaat matemaattista mallintamista, simulointia ja ohjelmointia.

Opintojen aikana teet projekti- ja ryhmätöitä, jotka syventävät kieli-, viestintä- ja yhteistyötaitojen osaamistasi.

Automaatiotekniikan DI-tutkinnon suorittaneena voit suuntautua käytännön insinöörityöhön tai alan tutkimukseen. Tampereen yliopistosta valmistuneilla on erittäin hyvät valmiudet työllistyä ja luoda uraa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Osan tutkinnostasi voit opiskella englanniksi tai vaihto-opiskelijana ulkomaisissa yhteistyöyliopistoissa.

Valittavanasi on viisi pääainetta:

  • Automaation tietotekniikka
  • Factory Automation and Industrial Informatics
  • Fluid Power Automation
  • Robotics
  • Systeemien hallinta

Sivuaineesi voit valita oman mielenkiintosi ja uratavoitteidesi mukaisesti.  Tampereen yliopistolla on Suomen ainoa vain automaatiotekniikkaan painottunut tutkinto-ohjelma. Opetus pohjautuu vahvasti tutkimusaloihin.