Tutkinto-ohjelma

Automaatiotekniikan DI-ohjelma, yhteistyökoulutus Itä-Suomen yliopiston kanssa

Tulevaisuuden elinvoimaa älykkäästi automaatiolla!

Teollisuusrobotiikka ja tuotantotalous robotit.

Automaatiotekniikkaa sovelletaan laajasti monilla toimialoilla, etenkin tekniikassa ja taloudessa. Alan ammattilaisena ymmärrät sen yhä kasvavan merkityksen yhteiskunnassa, ja hallitset työkalut ja osaamisen tulevaisuuden ratkaisujen kehittämiseen.
Uusi automaatiotekniikan DI-koulutus yhteistyössä Itä-Suomen korkeakoulujen kanssa tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää automaatiotekniikan osaamistasi älykkäiden, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti toimivien järjestelmien, koneiden ja prosessien parissa. Osaamistasi täydentää valintasi mukaan joko tekniikan, talouden tai johtamisen sivuaineopinnot.

Opetuksen sisällöt pohjautuvat vahvasti tieteelliseen tutkimukseen ja toteutetaan tiiviisti yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston sekä Savonia ja Karelia ammattikorkeakoulujen kanssa, jotka tarjoavat monipuoliset sivuainevaihtoehdot.

Koulutuksessa painotetaan joustavia monimuotoisia toteutustapoja, jotka tukevat itsenäistä työskentelyä ja etäopiskelua. Lähiopetusta toteutetaan lähinnä erilaisten käytännön laboratoriotöiden kohdalla tiiviinä lähiopetuspäivinä.

Tampereen yliopistossa on Suomen ainoa automaatiotekniikkaan painottunut tutkinto-ohjelma, ja valmistuneet diplomi-insinöörit työllistyvät hyvin ja työskentelevät sekä kansallisissa että kansainvälisissä tehtävissä ja työyhteisöissä. Koulutus ottaa huomioon Itä-Suomen yritysten nykyiset ja tulevat tarpeet. Osaamisellasi voit luoda tulevaisuuden elinvoimaa Itä-Suomeen!