Alajaajaft
Täydennyskoulutus

Asiantuntijafysioterapeutin opinnot: Jakso II, alaselkä- ja alaraajapotilaiden suoravastaanottotoiminnan toteuttaminen, 10 op

Alajaajaft

Asiantuntijafysioterapeutin opinnot

Suoravastaanottotoiminnan avulla saat asiakkaan suoraan vastaanotollesi ilman lääkärikontaktia! Tuki- ja liikuntaelinsairausten parissa työskenteleville fysioterapeuteille suunnattu koulutus mahdollistaa fysioterapeutin suoravastaanottotoiminnan.

Suomen perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon asiakkaista suurin osa on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Suoravastaanottotoiminnan avulla heidät voidaan ohjata suoraan fysioterapeutin vastaanotolle ilman lääkärikontaktia. Asiantuntijafysiotetapeutin opinnot, jakso II mahdollistaa suoravastaanottotoiminnan alaselkä- ja alaraajapotilaiden kanssa. Opinnot soveltuvat niin julkisella (terveyskeskus ja työterveyshuolto) kuin yksityissektorillakin työskenteleville fysioterapeuteille. Koulutus on jatkoa jaksolle I, mutta opinnot on mahdollista aloittaa myös suoraan tästä jaksosta. Vuoden 2020 alusta työterveyshuollossa työskentelevän fysioterapeutin vastaanotolle voi tulla asiakas suoraan ilman lääkärin tai hoitajan ohjausta. Työfysioterapeutin tulee suorittaa lisäkoulutus. 

"On sekä kansantaloudellisesti että yksilön kannalta edullista, että tule-asiakkaat saavat mahdollisimman varhain asiantuntevaa ja osuvaa ohjausta ongelmiinsa." 

Lue Marja-Leena Lähteenmäen ja Pirjo-Riitta Leppäsen blogikirjoitus koulutuksesta