Hyppää pääsisältöön
Asiantuntijafysioterapeutin opinnot: Jakso I, niska-, yläraaja- ja rintarankapotilaan suoravastaanottotoiminnan toteuttaminen -kuva

Asiantuntijafysioterapeutin opinnot, jakso 1: Niska-, yläraaja- ja rintarankapotilaan suoravastaanottotoiminnan toteuttaminen julkisella ja yksityisellä sektorilla sekä työterveyshuollossa

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

10 opintopistettä

Toteutusaika

28.11.2022-18.4.2023

Hakuaika

27.4.2022-31.10.2022

Hinta

1840,00 € (sis. ALV 24 %)

Kampus

TAMK Pääkampus

Kaupunki

Tampere

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Sosiaali- ja terveysala

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Terveys ja hyvinvointi

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opetustapa

Monimuoto-opetus

Lähiopetuksen ajankohta

Päivä

Opintojen taso

Muut opinnot

Suoravastaanottotoiminta mahdollistaa asiakkaan fysioterapian ilman lääkärikontaktia!

Tuki- ja liikuntaelinsairausten parissa työskenteleville fysioterapeuteille suunnattu koulutus mahdollistaa fysioterapeutin suoravastaanottotoiminnan.

Alkavassa koulutuksessa on muutama paikka vapaana - kysy lisää!

Suomen perusterveydenhuollon, työterveyshuollon ja yksityissektorin asiakkaista neljänneksellä on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Suoravastaanottotoiminnan avulla heidät voidaan ohjata suoraan fysioterapeutin vastaanotolle ilman lääkärikontaktia. Fysioterapeuttien tule-suoravastaanottotoiminta on terveydenhuoltolain ja uuden sote-uudistuksen tavoitteiden mukainen tapa toimia.

Vuoden 2022 alusta myös työterveyshuollossa työskentelevän fysioterapeutin vastaanotolle voi tulla asiakas suoraan ilman lääkärin tai hoitajan ohjausta. Tätä varten työfysioterapeutin tulee suorittaa täydennyskoulutus. 

Asiantuntijafysiotetapeutin opinnot, jakso 1 mahdollistaa suoravastaanottotoiminnan niska-, yläraaja- ja rintarankapotilaiden kanssa. Opinnot soveltuvat julkisella, yksityissektorilla ja työterveyshuollossa työskenteleville fysioterapeuteille. Koulutuksessa huomioidaan Suomen Fysioterapeuttien suositus fysioterapeuttien suoravastaanottotoiminnasta.

"On sekä kansantaloudellisesti että yksilön kannalta edullista, että tule-asiakkaat saavat mahdollisimman varhain asiantuntevaa ja osuvaa ohjausta ongelmiinsa."

Lue Marja-Leena Lähteenmäen ja Pirjo-Riitta Leppäsen artikkeli aiheesta