TAOK
Ammatillinen opettajankoulutus

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus

TAOK

Opinto-ohjauksen ammattilaiseksi

Oletko kiinnostunut toimimaan opinto-ohjaajana? Opinto-ohjaajana työskentelet opiskelijoiden tukena heidän tehdessään tulevaisuuden päätöksiä.

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus on tarkoitettu jatkokoulutukseksi ammatillisille opinto-ohjaajille, tähän tehtävään aikoville tai muuten ohjaustaitojensa kehittämistä tarvitseville opettajille. Koulutuksessa laajennat pedagogista näkemystäsi, vahvistat ohjausosaamistasi ja rakennat itsellesi opinto-ohjaajan identiteettiä. Saat valmiuksia toimia ohjauksen asiantuntijana ja opinto-ohjauksen kehittäjänä. Työskentelet jo koulutuksen aikana erilaisissa oppimis- ja toimintaympäristöissä sekä moniammatillisissa verkostoissa.

Opinto-ohjaajan koulutuksessa sovelletaan tutkimukseen perustuvia osallistavan pedagogiikan toimintatapoja, ja opiskelu noudattaa tutkivan oppimisen periaatteita. Koulutus antaa kelpoisuuden toimia opinto-ohjajana myös peruskoulussa ja lukiossa. Lisäksi opinto-ohjaajan osaamista tarvitaan monissa oppilaitosten ulkopuolisissa ohjauspalveluissa.

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä. Opintojen kesto on keskimäärin 1,5 vuotta, ja se määräytyy henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaan.

Opiskelijatarina: "Opinto-ohjaajien opiskelu rakentuu tiimityölle"