TAOK
Ammatillinen opettajankoulutus

Ammatillinen opettajankoulutus

TAOK

Opetusalan ammattilaiseksi

Oletko oman alasi ammattilainen ja kiinnostunut työskentelystä ihmisten kanssa? Haluatko olla vaikuttamassa tulevaisuuden koulutukseen ja työelämään? Ammatillisena opettajana ohjaat sekä nuorten että aikuisten kasvamista alasi ammattilaisiksi. 

Ammatillinen opettajankoulutus sopii jo opetustehtävissä työskenteleville tai uutta uraa suunnitteleville. Koulutus on opettajien kelpoisuusvaatimusasetuksissa mainittu ”opettajan pedagogiset opinnot”. Se on suunnattu erityisesti ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajille. Koulutus antaa opettajan pedagogisen kelpoisuuden myös muiden oppilaitosten opettajien tehtäviin. Voit koulutus- ja työkokemustaustasi mukaan opettaa ammatillisia tai yhteisiä opintoja eri oppilaitoksissa. Lisäksi koulutus antaa valmiudet toimia esimerkiksi koulutusviennin parissa, erilaisissa ohjaustehtävissä, henkilöstön kehittäjänä tai koulutusyrittäjänä.

Opettajankoulutuksessa sovellat tutkimukseen perustuvia osallistavan pedagogiikan toimintatapoja ja tutkivan oppimisen periaatteita. Saat uusia ideoita ja monipuolisia toimintamalleja oman työsi kehittämiseen.

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä. Opintojen kesto on keskimäärin 1,5 vuotta, ja se määräytyy henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaan.

Koulutusta järjestetään Tampereella, Porissa, Seinäjoella ja Itä-Suomessa. Tarjolla on myös verkko-opiskeluryhmä sekä Tampereella ja verkossa kokoontuva englanninkielinen ryhmä.

Lue Minnan opiskelijatarina: "Matkani opettajaksi"

Lue Maaritin opiskelijatarina: "Matkani opettajuuden maailmaan"

Lue Heidin opiskelijatarina: "Harjoittelun kautta opettajaksi"