Hyppää pääsisältöön
Hymyilevä nainen istuu muistiinpanovälineiden kanssa

Aikuisten kognitiivisen psykoterapian psykoterapeuttikoulutus 2020–2023, Tampere

Tampereen yliopisto

Aikuisten kognitiivisen psykoterapian psykoterapeuttikoulutus 2020–2023, Tampere

Koulutuksen jälkeen opiskelija on perehtynyt ihmisten yleisimpiin psykiatrisiin häiriöihin ja psykoterapeuttina hän osaa toimia kognitiivisen psykoterapian viitekehyksen mukaan.

Käynnistämme yhteistyössä Kognitiivisen psykoterapian yhdistys ry:n kanssa keväällä 2020 uuden Valtioneuvoston asetuksen 1120/2010 mukaisen psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuteen johtavan aikuisten kognitiivisen psykoterapian psykoterapeuttikoulutuksen.

Koulutus soveltuu mielenterveystyön ammattilaisille koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa, neuvoloissa, työterveyshuollossa ja järjestöjen palveluissa sekä psykiatristen akuutti- ja kuntoutusosastojen, poliklinikoiden ja päiväsairaaloiden henkilöstölle, jotka työssään voivat hyödyntää kognitiivisen psykoterapian menetelmiä (psykiatrit ja muut lääkärit, psykiatriset sairaanhoitajat, psykologit, sosiaalipsykologit, toimintaterapeutit ja sosiaalityöntekijät).

Koulutuksen laajuus on 72 opintopistettä ja se on mahdollista suorittaa työn ohessa kolmen ja puolen vuoden (seitsemän lukukauden) aikana.