Hyppää pääsisältöön

Juniversityn Lainaamo

Juniversityn Lainaamosta saat maksutta lainaksi luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusvälineistöä. Välineistöä voivat lainata esimerkiksi päiväkodit, oppilaitokset sekä muut toimijat, kuten nuorisoseurat.

Lainaamon opetusvälineisiin on tarjolla työohjeita sekä videoituja käyttöohjeita. Olemassa olevat ohjeet löydät kunkin välineen kohdalta Lainaamo-palvelustamme.

Tutustu lainattaviin välineisiin

Verkkosivumuutoksesta johtuen kaikki pdf-muotoiset ohjeet eivät valitettavasti ole saatavilla. Tutustu videomuotoisiin ohjeisiin ja kysy tarvittaessa lisätietoa sähköpostitse juniversity [at] tuni.fi.

Luethan huolella Lainaamon käyttöön liittyvät ohjeistukset alta, jotta voimme varmistaa välineistön sujuvan ja turvallisen käytön.

Tiedeluokka ja Lainaamo muuttavat kesän 2024 aikana Tampereen yliopiston keskustakampukselle. Lainaamo palvelee muutostöiden valmistuttua. Ohjeet päivitetään vastaamaan uutta sijaintia muutostöiden valmistuttua.

Varaaminen

Lainaamo palvelee pääsääntöisesti elokuusta toukokuulle kello 9–15 välillä.

Varaus on tehtävä vähintään viikkoa ennen toivottua lainan alkamisaikaa. Sopiva laina-aika on esimerkiksi muutamia viikkoja tai siitä eteenpäin. Varaa huoletta lainallesi riittävän pitkä aikaväli, jotta nouto ja palautus saadaan sovittua joustavasti.

  1. Siirry Lainaamoon.
  2. Valitse sivun yläreunasta aikaväli, jolle haluat välineet lainata.
  3. Valitse halutut tuotteet ja määrät.
  4. Jatka yläreunan ostoskärry-kuvakkeesta täyttämään yhteystietosi.
  5. Varauksen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen.

Voit myös tutustua suoraan haluamaasi tuotteeseen ja sen saatavuuteen valitsemalla ensin tuotteen ja tarkistamalla sen jälkeen saatavuuden.

Noutaminen

Nouda varaamasi opetusvälineet Hervannan kampukselta, tiedeluokkamme ovelta. Saavu noutamaan lainaamiasi tuotteita lainan alkamisajankohtana.

Saapumisohjeet tiedeluokkaan

Mikäli aikaa täytyy muuttaa, sovi muutoksista hyvissä ajoin etukäteen, sillä Lainaamossa ei ole päivystystä. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 050 3244 309 tai sähköpostilla osoitteesta juniversity [at] tuni.fi.

Palauttaminen

Välineet palautetaan samaan paikkaan, mistä ne noudettiinkin, eli Hervannan kampukselle tiedeluokan ovelle.

Palauta lainaamasi tuotteet lainan päättymisen ajankohtana tai sovi ajoissa sopivammasta kellonajasta ottamalla meihin yhteyttä. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 050 3244 309 tai sähköpostilla osoitteesta juniversity [at] tuni.fi.

Palautathan välineet siinä kunnossa, jossa ne vastaanotit. Ilmoita meille mahdollisista puutteista tai vioista, niin voimme korjata ne. Älä yritä itse korjata välineistöä. Ilkivallan tai huolimattomuuden vuoksi rikkoutuneiden tai kadonneiden laitteiden korvausvastuu on lainaajalla.

Juniversity järjestää tiedeluokassaan toiminnallisia työpajoja aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Haluaisitko tulla ryhmäsi kanssa mukaan? Tutustu alla työpajojen sisältöihin.