Hyppää pääsisältöön

Ideasta innovaatioksi

Yhdessä edistämme tutkimustulosten ja innovaatioiden hyödyntämistä sekä tuemme uusien yritysten ja liiketoiminnan alkutaivalta. Näin uudistamme kestävästi yhteiskuntaa ja elinkeinoelämää alueellisesti ja kansainvälisesti.

Tutkimustulosten hyödyntäminen

Tutkimuksessa kehitetyt menetelmät, tietotaito ja teknologiat saatetaan markkinoille kuluttajien, yritysten ja muiden tahojen hyödynnettäväksi. Näin edistämme parhaiten tutkimuksen vaikuttavuutta yhteiskuntaan. Meiltä saat ajantasaisen tiedon korkeakouluyhteisössä syntyneestä ja hyödynnettävästä IPR-omaisuudesta eli lisensseistä, keksinnöistä ja patenteista.

Merkittävä osa yhteisössä syntyvistä keksinnöistä siirretään eteenpäin yrityksille ja yhteistyökumppaneille suojattavaksi ja hyödynnettäväksi. Uudet innovaatiot tuottavat yrityksissä merkittävää kilpailuetua alati kehittyvillä kansainvälisillä markkinoilla. Etsimme myös jatkuvasti yrityskumppaneita ja liiketoiminnan eri alueiden osaajia uusiin projekteihin.

Uutta liiketoimintaa, yhteistyökumppaneita ja sparrausosaamista

Tuemme monin tavoin korkeakouluyhteisössä uuden yritystoiminnan syntymistä. Liiketoimintaa syntyy esimerkiksi:

  • sopimustutkimukseen ja lisensointiin perustuen
  • siirtämällä suoraan osaamista ja tuloksia tutkimukseen perustuviin spin-off –yrityksiin ja jo olemassaoleviin yrityksiin
  • perustuen opiskelijoiden omiin ideoihin ja niistä syntyviin yrityksiin

Korkeakouluyhteisömme sisältä löytyy monenlaista osaamista valmennukseen, mentorointiin ja sparraukseen. Tämä osaaminen on käytettävissäsi koko matkalla oman idean kiteyttämisestä suojaamiseen sekä markkinoille saattamiseen. Korkeakoululähtöisistä start up -yrityksistä voit saada mainion yhteistyökumppanin.

Innovaatiotoiminnan palvelut yrityksille

Autamme pieniä ja keskikokoisia yrityksiä innovaatiotoiminnassa. Yhdessä voimme arvioida yrityksissä syntyneiden ideoiden ja keksintöjen mahdollisuuksia ja kehityssuuntia sekä mahdollisia rahoituskanavia. Haemme myös ratkaisuja ja tietotaitoa  eri kokoisten yritysten toiminnan sekä teknologia-, tuote- ja palveluratkaisujen kehittämiseen.

Ota meihin yhteyttä:

Tampereen korkeakouluyhteisön IPR, kaupallistamishankkeet – Innovaatiopalvelut inventions [at] tuni.fi
Yrittäjyys ja yrittäjämäisyyden tukeminen – Hubs
Yritysten ideoiden ja keksintöjen arviointi – TAMK Innovaatiopalvelu yrityksille markku.oikarainen [at] tamk.ficlass="external-link"