Hyppää pääsisältöön
Lippu

Kansainvälinen strategiamme - Ihminen ratkaisee

Yliopistomme strategia vuodelle 2030 on otsikoitu Ihminen Ratkaisee. Teemme työtä yhteiskunnan suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi ja uusien mahdollisuuksien luomiseksi. Johtotähtinämme ovat huippututkimuksen ja innovaatioiden yhdistäminen, monitieteinen oppiminen ja elinikäinen kumppanuus sekä ainutlaatuinen elinkeinoelämän ja julkisen sektorin soveltamisosaaminen.

Teemme yhteisöstämme kansainvälisesti vetovoimaisen vahvistamalla merkittävästi kansainvälistä yhteistyökulttuuria ja luomalla digitaalisen kampuksen, synnyttämällä uusia työtapoja ja murtamalla rajoja kaikessa toiminnassamme sekä vaikuttamalla yhteiskunnan kestävään uudistumiseen.

Uusi monialainen yliopistomme kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen.

Kansainvälistymisen toimenpideohjelma tukee strategiaa

Kansainvälistymisen toimenpideohjelma tukee strategiaa ja määrittelee toimenpiteitä yliopiston kansainvälistymistavoitteiden saavuttamiseksi. Yliopistomme on kansainvälinen yhteisö ja aktiivinen yhteistyökumppani. Olemme kansainvälisiä edelläkävijöitä tutkimuksessa ja houkutteleva opiskelupaikka myös kansainvälisille opiskelijoille. Tärkeimpiä toimenpiteitä yliopistomme kansainvälistymiselle vuonna 2020 ovat:

  • eurooppalainen yliopisto aloite, ECIU-yliopisto
  • kansainvälisen ja kilpailukykyisen rekrytointistrategian lanseeraus
  • viisivuotinen kehittämisohjelma EU-yhteistyön ja kumppanuuksien lisäämiseksi
  • kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden integroitumisen ja työllistymisen tukeminen

Tutustu Tampereen yliopiston strategiaan
Kansainvälistymisen toimenpideohjelma Action Plan for Internationalisation (pdf)Yliopiston kansainvälisen toiminnan avainluvut (pdf)

 

Ota yhteyttä

 partnerships [at] tuni.fi