Tampereen kaupunkimaisema Torni-hotellista kuvattuna.

Opintoja alumneille

Ennemmin tai myöhemmin on aika päivittää omaa ammattitaitoa, syventää ja laajentaa osaamista tai lähteä aivan uusille urille. Tarjoamme siihen useita mahdollisuuksia ja koulutusmuotoja. Voit valita erityisesti alumneille suunnattuja opintoja tai kehittää omaa tai organisaatiosi osaamista vastaamaan muuttuvan maailman tarpeita.

Alumniopinnot - juuri sinulle!

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon tai tohtorin tutkinnon suorittanut voi täydentää osaamistaan alumniopiskelijana. Opiskeluoikeutta voi hakea sen tutkinto-ohjelman opintoihin, jossa tutkinto on suoritettu tai myös toisen tutkinto-ohjelman opintoihin, jos pohjaopinnot tähän soveltuvat.

Lisätietoja alumniopinnoista Tampereen yliopistossa

Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKissa AMK- tai YAMK -tutkinnon suorittanut voi täydentää osaamistaan alumniopiskelijana. Tarjolla on sekä avoimen AMKin opintoja että erikoistumiskoulutuksia. 

Lisätietoja alumniopinnoista Tampereen ammattikorkeakoulussa

Mahdollisuudet kehittyä oman alasi osaajana - löydä oma tapasi!

Maisteri- ja YAMK-ohjelmat

Korkeakouluyhteisömme tarjoaa lukuisia maisteri- ja YAMK-ohjelmia niin suomen kuin englannin kielellä. 

Tutustu maisteri- ja YAMK-ohjelmiin

Tampereen yliopiston tohtorikoulutuksiin

Mietitkö jatko-opintoja tai tohtorin tutkintoa? Haku tohtorikoulutukseen tapahtuu tohtoriohjelmien kautta.

Tutustu tohtorikoulutuksiin

Avoimet korkeakouluopinnot 

Voit opiskella korkeakoulututkintojen osia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Avointa opetusta järjestävät sekä Tampereen yliopisto että Tampereen ammattikorkeakoulu.

Tutustu avoimiin korkeakouluopintoihin

Täydennyskoulutus 

Tutustu osaamisen täydentämisen ratkaisuihin. Koulutusten kestot vaihtelevat lyhyistä seminaareista ja muutamien päivien koulutuksista usean vuoden ohjelmiin.

Tutustu täydennyskoulutuksiin

Erikoistumiskoulutus

Erikoistumiskoulutus on uusi koulutusmuoto tutkintoon johtavan koulutuksen ja täydennyskoulutuksen rinnalla. 

Tutustu erikoistumiskoulutuksiin

Ammatillinen opettajankoulutus

Haluatko ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Koulutukset järjestää Tampereen ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Tutustu ammatillisiin opettajakoulutuksiin

Kehitä työyhteisöäsi

Työelämä muuttuu vauhdilla ja osaamisen on pysyttävä ajan tasalla. Meiltä saat apua työyhteisösi osaamisen kehittämiseen. Käytettävissäsi on koko korkeakouluyhteisön monitieteinen koulutus- ja palvelutarjonta.

Tutustu työyhteisön kehittämiseen

Jatkuva oppiminen

Jatkuvan oppimisen tarve vaikuttaa meihin kaikkiin ja muuttaa koko yhteiskuntaa enemmän kuin vielä uskommekaan. Mitä sinä ajattelet jatkuvan oppimisen ja koulutuksen tulevaisuudesta? Jatkuvan oppimisen verkkosivut kokoavat yhteen sen, millaisia kokeiluja on konkreettisesti käynnissä. 

Lue lisää jatkuvasta oppimisesta

Juniversity

Tiedettä ja toimintaa lapsille sekä nuorille. Juniversity tavoitteena on tarjota innostava tiedepolku kaikille varhaiskasvatuksesta lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Mukaan pääsee oman koulun kautta tai omalla vapaa-ajalla.

Lue lisää Juniversityn mahdollisuuksista