Hyppää pääsisältöön

Uudelle TAMKin siirto-opiskelijalle

Onnea sinulle TAMKin uusi tutkinto-opiskelija! Hienoa, että valitsit Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelupaikaksesi. Näille sivuille olemme koonneet opintojesi aloittamisen kannalta oleellista tietoa. Tutustuthan materiaaliin huolella ja teet tarvittavat toimenpiteet, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun. Odotamme sinua!

Onnittelut opiskelupaikasta!

Tällä sivulla on sinulle, opintosi aloittava siirto-opiskelija, ohjeet siitä, mitä sinun tulee seuraavaksi tehdä opintojesi aloituksen eteen ja miten voit valmistautua TAMKissa opiskeluun.

Tutkintokohtaisissa ohjeissa on kerrottu tarkemmin opintojesi aloituksesta. Ohjeet löydät uuden opiskelijan muistilistan jälkeen.

Etene tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Tutustu myös opiskelijan oppaaseen, jonka yhdellä sivulla nyt olet. Opiskelijan oppaaseen on koottu kaikille opiskelijoille yhteiset tiedot, joita tulet tarvitsemaan opiskelujesi aikana.

Onnea opiskeluun!

 

 

Uuden opiskelijan muistilista - Muista tehdä nämä!

TAMKin siirtohaussa ja avoimen väylän haussa saatu paikka tulee ottaa vastaan Oma Opintopolku -palvelussa 31.7.2023 kello 15.00 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottaminen Oma Opintopolku -palvelussa tapahtuu vahvasti tunnistautuneena, esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta

Opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen pääset tekemään läsnäoloilmoittautumisen klikkaamalla sähköiseen ilmoittautumispalveluun Oma Opintopolku-palvelussa olevasta linkistä. Huomaa, että siirtohaussa hyväksytyt opiskelijat voivat ilmoittautua vain läsnä olevaksi, eivät poissa olevaksi.

Lisätietoa ilmoittautumisesta

Kun olet saanut opiskelupaikan, lataa hakemuksellesi lopullinen ajantasainen opintosuoritusote 31.7.2023 kello 15.00 mennessä. Suomenkielisissä koulutuksissa tarvitsemme opintosuoritusotteen sekä suomenkielisenä että englanninkielisenä. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut tutkinto-ohjelmaan valitun edellisessä korkeakoulussa suorittamat opintosuoritukset. Ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan seuraavista syistä: Hakija ei toimita pyydettyjä liitteitä TAMKin ilmoittamassa määräajassa tai hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.

Opintopolku.fi

Tarkistamme tutkintotodistukset valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai toimittamistasi todistuskopioista. Mikäli sinun tulee esittää alkuperäiset todistuksesi, tulet saamaan/olet saanut asiasta erillisen sähköpostin. Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu. Korkeakoulu purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja, ja oikein tiedoin ei olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

Kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi ja tietosi on siirretty TAMKin opiskelijarekisteriin, saat omaan sähköpostiisi linkin tunnuksen rekisteröimistä varten vähän ennen opintojen alkamista. Tarvitset palvelun käyttämiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Lisätietoa TUNI-käyttäjätunnuksen rekisteröinnistä

Ole yhteydessä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan lukukauden alussa liittyen hyväksilukuihin. Opetussuunnitelmat löydät opiskelijan oppaasta ja opinto-ohjaajat opiskelijan oppaassa olevasta käsikirjasta. Linkit löytyvät myös alta.

Ohjeet opintojen ja osaamisen hyväksilukemiseen

Hae opintotukea, kun olet saanut ja vastaanottanut opiskelupaikan. Vaikka et vielä tiedä, miten ja missä asut opiskeluaikana, voit hakea opintorahaa ja opintolainan valtiontakausta. Hae Kelasta yleistä asumistukea, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen. Kun olet saanut päätöksen opintolainan valtiontakauksesta, voit hakea opintolainaa valitsemastasi pankista. Voit tehdä hakemuksen pankin verkkopalvelussa. Mikäli et ole opintotuen piirissä, muita taloudellisen tuen muotoja korkeakouluopintoihin voivat olla omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna (www.te-palvelut.fi) tai aikuiskoulutustuella opiskelu (www.tyollisyysrahasto.fi). Jos saat aikuiskoulutustukea, voit saada Kelasta opintolainan valtiontakauksen.

Lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta

Olet oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin ja näin sinun tulee maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle. Se maksetaan sekä kevät- että syyslukukaudelta eli 2 kertaa vuodessa. Maksettava summa määritellään valtioneuvoston asetuksella, ja se voi muuttua vuosittain. Huom! Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun

Liittymällä Tamkon jäseneksi ja hankkimalla opiskelijakortin saat lukuisat opiskelijaedut käyttöösi sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Tutustu myös muihin etuihin Tamkon sivuilla. Muoviseen Tamkon opiskelijakorttiin päivittyy automaattisesti kulkuoikeutesi TAMKille. Kortin saapumisessa kestää jäsenlomakkeen täyttämisen jälkeen noin kaksi viikkoa, joten tilatessasi kortin hyvissä ajoin helpotat opintojesi alkua.

Opiskelijakortti kätevästi Tamkon sivuilta

Lataa Tuudo!

Mikäli olet maksanut Tamkon jäsenmaksun ja olet läsnäoleva opiskelija TAMKissa, voit aktivoida Tamkon mobiiliopiskelijakortin fyysisen opiskelijakorttisi rinnalle. Mobiiliopiskelijakortilla saat kaikki samat edut kuin fyysiselläkin kortilla. Tuudo on ilmainen sovellus, joka on tehty helpottamaan opiskelijoiden arkea. Tuudosta löytyy Tamkon opiskelijakortin ja opiskelija-alennusten lisäksi mm. lukujärjestykset, opintosuoritukset, tilavaraukset, ruokalistat, kurssi-ilmoittautumiset ja kalenterisi, aika näppärää!

Lue lisää mobiiliopiskelijakortista

Tutkintokohtaiset ohjeet opintojen aloitukseen ja orientoiviin päiviin uusille siirto-opiskelijoille

Kulttuurialat

Kun olet saanut opiskelupaikan, ottanut sen vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi, varaa aika omalta opinto-ohjaajaltasi. Opinto-ohjaajat ja heidän yhteystietonsa löydät TAMKin käsikirjasta. Voit myös osallistua syksyn orientoiviin päiviin parhaaksi katsomallasi tavalla. Ohjelmat ja aikataulut tutkinnoittain löydät sivustolta Uudelle AMK-opiskelijalle.

Tekniikan tutkinto-ohjelmien ja tietojenkäsittelyn siirto-opiskelijoille on tehty oma siirto-opiskelijoiden orientaatio, jonka ohjelman löydät alta.

Musiikki

Osallistuthan musiikin tutkinto-ohjelmien orientoivien päivien ohjelmaan. Ohjelman ja aikataulun löydät täältä:

Kauppa, hallinto ja oikeustieteet

Kun olet saanut opiskelupaikan, ottanut sen vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi, varaa aika omalta opinto-ohjaajaltasi. Opinto-ohjaajat ja heidän yhteystietonsa löydät TAMKin käsikirjasta.

Maa- ja metsätalousalat

Kun olet saanut opiskelupaikan, ottanut sen vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi, ole yhteydessä omaan opinto-ohjaajaasi. Opinto-ohjaajat ja heidän yhteystietonsa löydät TAMKin käsikirjasta.

Palvelualat

Kun olet saanut opiskelupaikan, ottanut sen vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi, ole yhteydessä omaan opinto-ohjaajaasi. Opinto-ohjaajat ja heidän yhteystietonsa löydät TAMKin käsikirjasta.

Tekniikan alat

Kun olet saanut opiskelupaikan, ottanut sen vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi, varaa aika omalta opinto-ohjaajaltasi. Opinto-ohjaajat ja heidän yhteystietonsa löydät TAMKin käsikirjasta. Toivomme sinun osallistuvan syksyn orientoiviin päiviin siirto-opiskelijalle. Ohjelman ja aikataulut löydät alla olevasta linkistä.

Terveys- ja hyvinvointialat

Kun olet saanut opiskelupaikan, ottanut sen vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi, ole yhteydessä omaan opinto-ohjaajaasi. Opinto-ohjaajat ja heidän yhteystietonsa löydät TAMKin käsikirjasta.

Tietojenkäsittely ja tietoliikenne

Kun olet saanut opiskelupaikan, ottanut sen vastaan ja ilmoittautunut läsnä olevaksi, ole yhteydessä omaan opinto-ohjaajaasi. Opinto-ohjaajat ja heidän yhteystietonsa löydät TAMKin käsikirjasta. Toivomme sinun osallistuvan syksyn orientoiviin päiviin siirto-opiskelijalle. Ohjelman ja aikataulut löydät alla olevasta linkistä.

 

TAMKin opintopalvelut

TAMKin opintopalvelut päivystävät maanantaista perjantaihin sähköpostitse: opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi

TAMKin yhteystiedot

Tutustu opiskeluun Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tutustu TAMKiin

Seitsemän eri koulutusalaa, toiminta Tampereella Kaupin kampuksella, Mediapoliksella ja Finlaysonin alueella sekä useilla paikkakunnilla Pirkanmaalla. Tutustu Tampereen ammattikorkeakouluun!

Katsaus TAMKiin

IT-palvelut

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnuksen, salasanoja ja toimivan työaseman. IT-palveluiden ohjeilla pääset alkuun!

IT-palvelut uusille opiskelijoille

Vertaiskoutsaus

Vertaiskoutsaus on vertaisohjauksen muoto opintojen aikana. Vertaiskoutsia voi hakea missä tahansa vaiheessa opintoja, eli se ei ole sidottu opintojen aloitukseen ja omaan opiskelijaryhmään. Vertaiskoutseilta voi myös pyytää apua, jos kaipaat kertausta TAMKin tietojärjestelmiin tai vaikka kampuksella suunnistamiseen. Lisätietoa tapaamisista ja vertaiskoutsauksesta saa syksyllä seuraamalla opiskelijakunta Tamkon tiedotusta!

Lisätietoa opiskelijatuutoroinnista

Voit käydä tutustumassa lukkarikoneeseen, missä julkaistaan lukujärjestyksesi. Jos et vielä tiedä ryhmätunnustasi, voit hakea lukujärjestyksiä muun muassa tutkintosi nimellä. Mene kohtaan "Hae ryhmiä" ja kirjoita siihen esimerkiksi "Liiketalous", valitse 2021 ryhmä (voit valita useamman ryhmän kerralla), paina "+ Lisää" ja "Näytä kalenteri". Näin pääset katsomaan, minkälaisia kursseja tulevalle lukukaudelle on suunniteltu. Näet myös viitteellisen aikataulun orientoiviin päiviin.

lukkarit.tamk.fi

Opiskelijoiden hyvinvointi

Älä lennä yksin, liity Parveen!

Tampereen korkeakouluyhteisön ja TAMKin tavoite on hyvinvoiva opiskelija ja hyvä opiskelukokemus. Älä jää yksin askarruttavien asioiden kanssa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjaus-, tuki- ja terveyspalveluita. Lisäksi löydät täältä myös opiskelijoille suunnattua oppimisen tuen ja vapaa-ajan toimintaa.

Tutustu opiskelijoiden hyvinvointisivustoon

Tutustu YTHS:n opiskeluterveydenhuollon palveluihin

Opiskeluterveydenhuolto

Vuoden 2021 alusta lähtien opiskeluterveydenhuollon palvelut tutkinto-opiskelijoille tuottaa Yliopppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS).

Lue lisää opiskeluterveydenhuollosta

Tervetuloa YTHS:lle

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija ja tarjoaa sinulle korkeakoulukouluopiskelijana yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia.

Lue lisää palveluista yths.fi-sivuilta

YTHS uudelle opiskelijalle -video

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö tervehtii uusia korkeakouluopiskelijoita ja esittelee uudella YouTube-videollaan palveluitaan.

Katso video YouTubesta

Tampereen kaupungin, SportUnin, Tamkon, Visit Tampereen ja Nyssen palvelut ja vinkit opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan Tampereelle!

Palvelualuejohtaja Teppo Rantasen tervehdys opiskelijoille: "Kaiken kaikkiaan musta on hienoa, että olet valinnut Tampereen opiskelupaikaksi. Tullut tänne opiskelemaan, mutta ennen kaikkea mä haluan toivottaa myös opiskeluiden jälkeen jäämään tänne asumaan, koska Tampere on Suomen suosituin paikka asua."

Katso video!

SportUni – Parasta korkeakoululiikuntaa Tampereella

SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi ovat kolmen kampuksen liikuntapalvelut yhdellä edullisella maksulla.

SportUnin tarjonta

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on opiskelijoiden edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Jäseniksi voivat liittyä kaikki TAMKin opiskelijat. Tamkolla on yli 7000 jäsentä.

Tutustu Tamkoon

Tampere - suomalaisten suosikkikaupunki

Tampereella on paljon tarjottavaa! Luonto ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä kaupungin tarjonnassa. Niinpä voitkin saman päivän aikana tutustua Pispalan upeisiin maisemiin ja vaikkapa käväistä teatterissa!

Visit Tampere

Opiskelijan 30 vuorokauden kausilipun saat Nysse Mobiilista. Lipulla voi matkustaa rajattoman määrän matkoja valituilla vyöhykkeillä bussissa, ratikassa ja junassa. Lipun voivat ostaa kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat, jotka opiskelevat lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai yliopistossa.

Lue lisää Nyssen opiskelijalipusta!

Haluatko kuulla mitä meillä tapahtuu?

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme voit tutustua meihin jo ennen opintojesi aloittamista. Löydät meidät Facebookista, LinkedInistä, Twitteristä, Instagramista ja YouTubesta!

Somekanavat