Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Navigaattori – Löydä hyvinvointisi tuki

Tampereen yliopisto

Navigaattori on matalan kynnyksen ohjauspalvelu kaikkien opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi. Palvelu kokoaa yhteen tukitahoja niin yliopiston sisältä kuin sen ulkopuoleltakin. Navigaattori toimii kampuksilla ja verkossa, ja se on avoinna kaikille opiskelijoille, joilla on opiskeluoikeus Tampereen yliopistossa.  

Voit tulla kysymään Navigaattorista ilman ajanvarausta neuvoa ja tietoa koskien opiskeluasi tai hyvinvointiasi. Autamme sinua löytämään oikeat tukitahot, jos ongelmasi ei ratkea heti. Navigaattorin kautta pääset kiinni tarvitsemaasi tukeen. Lue lisää palvelun viikottaisesta toiminnasta alempaa tältä sivulta!

Huomioi että käytössäsi ovat edelleen kaikki muutkin yliopiston yhteiset ja tiedekuntaiset ohjauspalvelut. Jos haluat käydä tilannettasi läpi asiantuntijan kanssa pitkäjänteisemmin tai jos asiasi on arkaluontoinen, varaa aika yksilökeskusteluun. Katso ohjauspalveluiden yhteystiedot alta.

Navigaattori verkossa

Navigaattori toimii viikottain verkossa. Verkkopäivystykset ovat aina auki kaikille opiskelijoille kampukseen tai tiedekuntaan katsomatta. Syyslukukaudella 2022 Navigaattorin verkkopäivystyksiä järjestetään kahdessa eri kanavassa.

Ohjauspalvelujen chat-päivystys käynnistyy syyskuun aikana. Chat-ikkuna aukeaa päivystysaikana tämän sivun oikeaan laitaan. Chatissa voit kertoa huolistasi ja kysyä sinua askarruttavia kysymyksiä. Päivystäjä auttaa sinua etsimään oikean tukitahon ja neuvoo jatkotoimenpiteissä. Chat-päivystysten aikataulu lisätään tälle sivulle syyskuussa.

Navigaattori järjestää 1.9. alkaen viikottaisia Ask Me Anything -sessioita Jodelissa. Yliopiston opinto-ohjaaja vastaa opiskelijoiden kysymyksiin ja antaa neuvontaa torstaisin klo 13-14. Päivystyksen löydät Jodelissa kanavalta @tampereenyliopisto! Kanavalle pääset tästä linkistä.  

Navigaattori kampuksilla

Navigaattori avaa syyslukukauden 2022 aikana uudet ohjaus- ja toimintatilat Hervannan ja keskustan kampuksille. Keskustakampuksen tila avautuu syyskuun alussa Linna-rakennukseen. Hervannan tila avautuu myöhemmin syyslukukaudella.

Kaupin kampuksilla järjestetään Navigaattorin ja muiden ohjauspalvelujen yhteisiä pop up -neuvontapisteitä. Näiden aikataulusta viestitään tarkemmin Intrassa ja tällä sivulla syyslukukauden mittaan.

Navigaattorin kampuspäivystyksiin voit aina tulla pistäytymään ilman ajanvarausta. Päivystysten lisäksi tiloissa järjestetään ohjauspalveluiden pienryhmiä ja muuta toimintaa, joihin saatetaan vaatia ennakkoilmoittautuminen. Ajantasaiset tiedot Navigaattori-tilojen ohjelmasta löydät kampuskohtaisten otsikoiden alta.

Kampuksilla järjestetään myös viikottaisia opinto-ohjaajan avoimia päivystyksiä. Nämä päivystykset järjestetään opinto-ohjaajien omissa työhuoneissa.

Keskustakampus

Navigaattorin keskustakampuksen uusi tila avautuu 5.9.2022 Linna-rakennuksen yläaulaan ulko-ovien ja kirjaston sisäänkäynnin tuntumaan. Tervetuloa tutustumaan tilaan ja osallistumaan toimintaan!

Linnan Navigaattori-tilan viikko-ohjelma lisätään tälle sivulle elokuun aikana.

Opinto-ohjaajan avoin päivystys on keskustakampuksella 24.8. alkaen keskiviikkoisin klo 13-14 Päätalon huoneessa A117. Tervetuloa juttelemaan opinto-ohjaajan kanssa ilman ajanvarausta!

Hervannan kampus

Navigaattorin uusi tila aukeaa Hervannan kampuksella syyslukukauden aikana. Tarkempi aikataulu ja tilan sijainti lisätään tälle sivulle syksyn aikana.

Opinto-ohjaajan avoin päivystys on Hervannan kampuksella 30.8. alkaen tiistaisin klo 12-15 Päärakennuksen huoneessa PA209a. Tervetuloa juttelemaan opinto-ohjaajan kanssa ilman ajanvarausta!

Julkaistu: 23.10.2020
Päivitetty: 18.8.2022