Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Sisun opintohaun käyttö

Opintotietojärjestelmä Sisu tarjoaa myös kirjautumattomalle käyttäjälle opintojen hakutoiminnon. Tällä hetkellä hakutoiminnolla voi hakea vain opintojaksoja, mutta myöhemmin on tulossa mahdolliseksi hakea myös opintokokonaisuuksia ja tutkinto-ohjelmia. 

Huomaathan, että sinun tulee lisätä opintojakso opintosuunnitelmaasi suoritustavan valitsemiseksi ja opetukseen ilmoittautumiseksi. Helpoiten tämä onnistuu, kun klikkaat opintohaun hakutuloksesta "Lisää muistilistalle" ja siirryt opintojen rakenne -näkymään sijoittamaan opintojaksoa suunnitelmaasi. Lisätietoa opetukseen ilmoittautumisesta.

Sisun hakutoiminto mahdollistaa opintojen hakemisen rajaamalla haun opintoihin, joissa on opetusta tietyssä periodissa. Järjestäjän avulla rajausta voi tehdä tiedekunnittain tai edelleen koulutuksittain. Haun tekemisessä voit hyödyntää opintojaksojen lyhenteitä.

Jos haluat hakea Sisusta esim. logopedian opetustarjontaa I-periodilla, kirjoitetaan hakukenttään logopedian lyhenne ’log’, valitaan rajaustekijöistä ’Opetusta periodissa I’ ja järjestäjäksi ’Yhteiskuntatieteiden tiedekunta’  

Seuraavassa kuvassa näytetään periodivalinnan tekeminen.

ohje hae opintojaksoa

Tämän jälkeen voit lisätä toisen rajaustekijän järjestäjä -valikosta.

Hae opintojaksoa rajaustekijällä

Sisu listaa hakutulokset allekkain. Opintojakson tietoihin pääsee opintojakson esite -linkistä ja opetustietoihin esitteen suoritustavat välilehdeltä.

Seuraavassa esimerkkinä johdatus logopediaan. Klikkaamalla lyhennettä, jonka yhteydessä on dokumenttikuvake, pääset opintojakson esitteeseen.

Ohje hae opintojaksolta opintojaksoesite

Valitse suoritustavat –välilehti.

Suoritustavat -välilehti Sisu-opintotietojärjestelmä

 

Suoritustavat –välilehdellä näet opintojakson kaikki vaihtoehtoiset suoritustavat, sekä opetuksena järjestettävistä osista, mitä opetusta lukuvuodelle on suunniteltu.

Kaikki vaihtoehtoiset suoritustavat Sisu-järjestelmä

Samassa näkymässä alempana voit avata opetuksen tiedot, joiden yhteydessä näet myös opetuksen aika- ja paikkatiedot.

Opetuksen aika- ja paikkatiedot Sisu-järjestelmä
Julkaistu: 8.8.2019
Päivitetty: 10.8.2023